Liepājas koncertzālē atklās Ulda Brieža fotoizstādi "Brīvam būt"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Uldis Briedis kopā ar maestro Raimondu Paulu.
Uldis Briedis kopā ar maestro Raimondu Paulu. Foto: liepajniekiem.lv

Sestdien, 13. janvārī Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā "Civita Nova" atklās fotogrāfa Ulda Brieža (1940-2023) izstādi "Brīvam būt". 

Meistara veidotās fotogrāfijas atspoguļo Latvijas kultūras autoritātes visdažādākajos dzīves mirkļos laika posmā no 1966. līdz 2010.gadam. Izstāde papildināta ar nozīmīgiem kultūras cilvēkiem no Liepājas, kopumā veidojot vairāk nekā 80 fotogrāfijas.

Liepāja ir vieta, kurā Uldis Briedis kaldināja sev tik raksturīgo fotogrāfa rokrakstu un vienlaicīgi dokumentēja sarežģīto laiku pirms Atmodas ar Liepāju saistītiem kultūras cilvēkiem.

Foto: Uldis Briedis/Liepaja.lv

Izstādes organizatori stāsta: "Uldis Briedis jau ir devies mūžībā, taču šīs personālizstādes foto eksponātu izvēlē viņš paspēja ņemt tiešu un aktīvu dalību. Esam pārliecināti, ka viņš un viņa portretētās kultūras personības ir uz ilgu palikšanu Latvijas fotogrāfijas vēsturē." 

Aktieris un sabiedriskais darbinieks Ēvalds Valters.
Aktieris un sabiedriskais darbinieks Ēvalds Valters. Foto: Uldis Briedis

Fotogrāfa Ulda Brieža latviešu kultūras personību portreti ir tapuši kā sava laika zīmju, notikumu un gara fotopieraksti. Tiem ir dokumentāls un vienlaikus pārlaicīgs raksturs. Varoņu sejas notvertas neparedzamos brīžos, ļaujot skatītājam sastapties ar radošuma būtību – iekšējās brīvības sajūtu, kas, neraugoties uz laika ārējo rāmējumu, ir nepārtrauktā sasaistē ar avotu un patiesību.

Aktrise Katrīne Pasternaka.
Aktrise Katrīne Pasternaka. Foto: Uldis Briedis/Lielais Dzintars

Izstādē skatāmi Imanta Ziedoņa, Raimonda Paula, Mirdzas Martinsones, Katrīnes Pasternakas, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ērika Hānberga, Egona Līva, Haralda Sīmaņa un citu personību portreti. Tie iemieso sajūtu par Latviju, kas mājo cilvēku zemapziņā, nodota no paaudzes paaudzē, bet kuru ik pa mirklim cilvēki pazaudē ikdienišķumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu