Par soctīklu hitu kļūst Latvijas žurnālistes ukraiņu valodas prasmes (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Vārna ar saņemto Triju Zvaigžņu ordeni par darbu žurnālistikā, pašaizliedzību un drosmi, dokumentējot karu Ukrainā un ukraiņu tautas cīņu par savas valsts brīvību svinīgajā ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 104. gadadienā Rīgas pilī.
Ieva Vārna ar saņemto Triju Zvaigžņu ordeni par darbu žurnālistikā, pašaizliedzību un drosmi, dokumentējot karu Ukrainā un ukraiņu tautas cīņu par savas valsts brīvību svinīgajā ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 104. gadadienā Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

11. janvārī oficiālā vizītē Latvijā ieradās Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Pēc tikšanās ar žurnālistiem sociālajos tīklos strauji izplatās video, kur Ieva Vārna, žurnāliste no Latvijas, runā ukraiņu valodā. 

Vietnē "X" (Twitter) publiskots video, kur Vārna uzdod jautājumu ukraiņu valodā.

Tas saņēmis vairāk nekā 55 tūkstošus skatījumu un īsā laikā kļuvis par sociālo tīklu hitu.

Kā zināms, Ieva Vārna ar operatoru bieži dodas uz karadarbības zonu.

Jau ziņots, ka Zelenskis Rīgā tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, tai skaitā ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) un Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS). Vizītes laikā notika ar Ukrainas prezidenta tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu