TV ietekme uz Latvijas mūzikas topiem joprojām ir liela!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dons.
Dons. Foto: Juris Lisovs/TVNET

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido "Radiomonitor" un "Ranger Computers" apkopotie dati. Šī gada otrajā nedēļā abos topos atrodamas Emilijas, Fiņķa un Patrishas, Teitas Makrejas un Džeka Harlova dziesmas.

Straumēšanas topā tiek apkopoti Latvijas teritorijā lietoto interneta mūzikas straumēšanas vietņu rezultāti - straumes un lejuplādes (dziesma ir saglabāta pleilistē, kuru var klausīties, arī neesot interneta tiešsaistē.) Radiostaciju topa aprēķinos tiek ņems vērā gan radio un dziesmas spēlējumu skaits, gan konkrētās stacijas auditorijas apmērs, kā arī laika posms, kuru dziesma pavadījusi radio rotācijās.

Foto: publicitātes

Pašmāju radiostaciju topā pirmo vietu saglabājusi Emilija ar dziesmu “Sirds pelnos”, kuru 105 reizes spēlējušas astoņas radiostacijas. Otrajā vietā, par vienu pozīciju augstāk, ierindojās “KautKaili” ar dziesmu “Ļauj man” - tā 94 reizes spēlētas astoņās radiostacijās. Savukārt trešajā vietā, par vienu pozīciju zemāk, ir “Laika suns” un Kristīne Pāže ar dziesmu “Rīts, Rīts, Rīts, Rīts, Rīts, Rīts” - to 96 reizes spēlējušas septiņas radiostacijas.

Apvienotajā radiostaciju topā līderos ir producenta Marshmello sadarbība ar dziedātājiem Pink un Stingu dziesmā “Dreaming” - dziesma spēlēta 166 reizes sešās radiostacijās. Otrajā vietā ir Dua Lipa ar dziesmu “Houdini”, kas spēlēta 170 reizes astoņās radiostacijās, savukārt trešā šajā nedēļā ir Elizas Rouzas un Kelvina Herisa sadarbība dziesmā “Body Moving” - tā spēlēta 202 reizes desmit radiostacijās.

Latviešu topa līdere Emilija ar “Sirds pelnos” atrodama topa septītajā vietā, savukārt “KautKaili” ar “Ļauj man” ir vienpadsmitajā vietā, bet 14. vietā šajā nedēļā ierindojies latviešu izcelsmes producents Lauv ar dziesmu “Love U Like That”.

Foto: publicitātes

Eirovīzijas nacionālās atlases konkurss “Supernova” tuvojas! Latviešu singlu topa virsotnē ar dziesmu “Hollow” ir dziedātājs Dons. Šīs dziesmas latviešu versija “Lauzto šķēpu karaļvalsts” ir astotajā vietā.

Trijniekā ir straumēšanas topa 2023. gada stabilās līderes - grupas “Singapūras Satīna” dziesmas: “Uz seen”, sadarbība ar “A-Europa” ir otrajā vietā, bet “Degviela” - trešā klausītākā.

Apvienotajā singlu topa virsotnē ir Džeka Harlova dziesma “Loving on Me” - topā tā ir jau astoto nedēļu. Otrajā vietā šoreiz ir Teita Makreja ar “greedy”, kas topā atrodas jau 17 nedēļas. Savukārt trešajā vietā ir “Prada” - cassö, RAYE, D-Block Europe sadarbība. Šī dziesma topā atrodas jau 19 nedēļas un šī ir tās augstākā pozīcija. Apvienotajā topā Dons ar “Hollow” debitē 17. vietā.

Radiostaciju un straumēšanas topu atšķirība redzama, dziesmas aplūkojot no dažādu mūzikas žanru pozīcijām

Straumēšanas topa un arī radiostaciju rotācijas ilgdzīvotāja ir “Raķešu zinātne” – Fiņķa un Patrishas dziesma. Straumēšanas topā tā ir jau 43 nedēļas, radiostaciju topā 41 nedēļu. Lai arī dzīvojam interneta laikmentā, publicitāte televīzijā joprojām dod labu atspēriena punktu, lai mūziķim sasniegtu pēc iespējas lielāku auditoriju. To parāda gan “X Faktors” uzvarētājas Emilijas dziesmas “Sirds pelnos” lieliskie rezultāti, gan šī TV šova otrās vietas ieguvējas Lukas dziesmas “Atļauties” ierotēšana radiostaciju latviešu topa sestajā vietā. “Atļauties” topā debitēja pirms 13 nedēļām. Radiostaciju top 20 Dona “Hollow” vēl nav, bet dziesma “Lauzto šķēpu karaļvalsts” augstākās pozīcijas piedzīvojusi iepriekš.

Radiostaciju un straumēšanas topu atšķirība redzama, dziesmas aplūkojot no dažādu mūzikas žanru pozīcijām. Hiphops dominē straumēšanā, kamēr radiostaciju topā ir dažāda veida popmūzika, kas koķetē gan ar elektronisko mūziku, gan ar hiphopu. Piemēram, straumēšanas topa līderis reperis Džeks Harlovs ar “Loving on Me” radiostaciju topā ir tikai 18. vietā, piedzīvodams ievērojamu kritienu no iepriekšējās nedēļas trešās pozīcijas. Savu vietu augšgalā, ceturtajā vietā radiostaciju topā saglabājusi Teita Makreja ar “greedy”, kas ieturēta liquid dnb stilistikā, kas ir drum'n'bass melodiskais, mierīgais apakšžanrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu