Mazo cilvēku dzīvju lielumi Ilzes Ķuzules-Skrastiņas monoizrādē “Visas viņas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārcis Baltskars

Trešdien, 17. janvārī, Dailes teātra Mazajā zālē režisore Inese Mičule un viena no vadošajām Dailes teātra aktrisēm Ilze Ķuzule-Skrastiņa skatītājus aicina uz monoizrādi “Visas viņas”. Britu dramaturgs Alisters Makdauels (Alistair McDowall) radījis trīs monologus, kuru centrā ir sieviešu likteņi dažādos laikos.

“Visas viņas” pietveras trim dažādām varonēm trīs dažādos monologa formātos un laikposmos. Teksti, kurus latviskojusi tulkotāja Ieva Lešinska-Geibere, ir izaicinoši, bet tajos Dailes teātra aktrise kopā ar komandu radusi daudz atpazīstamā, neizskaistināti sentimentālā un cilvēciskā. Izrādē šiem atradumiem piemeklēts kinematogrāfisks plūdums. Pagātne, tagadne un nākotne savijas stāstā par “Visām viņām”, sievietēm likteņa un dzīves priekšā.

Izrādes dramaturģiju aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa raksturo kā vienu no visgodīgākajiem teātra darbiem, kādu ir jebkad lasījusi. “Šīs nav ideju drāmas, traģēdijas vai tieši pretēji – komēdijas. Galvenie jautājumi šajā darbā ir par to, cik lielas ir tā dēvēto mazo cilvēku dzīves, cik daudz tajās ir dzīves un ko mēs par tām nezinām. Katram no mums ir šāda lielā, lielā dzīve – katram pati svarīgākā,” prāto aktrise.

Foto: Mārcis Baltskars

Aktrise ­– Ilze Ķuzule-Skrastiņa; režisore ­– Inese Mičule; scenogrāfe un kostīmu māksliniece ­– Ieva Kauliņa; gaismu mākslinieks – Reinis Zalte; skaņas dizains – Gustavs Smalkais-Francis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu