Aktrise, kura cīnās ar multiplo sklerozi, "Emmy" ceremonijā saņem stāvovācijas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu aktrise Kristīna Aplgeita (52), kura sirgst ar multiplo sklerozi, apmeklēja "Emmy" apbalvošanas ceremoniju, kur saņēma stāvovācijas. 

Aplgeita pasniedza balvu labākajai aktrisei un labākajai otrā plāna aktrisei komēdijseriālā. 

Publika viņu sagaidīja ar stāvovācijām. Aplgeita balstījās uz spieķa, un uz skatuves viņu pavadīja "Emmy" ceremonijas vadītājs Entonijs Andersons. 

"Liels paldies! Ak mans dievs! Jūs pilnībā apkaunojat mani [un manu] invaliditāti, pieceļoties kājās,” jokoja Aplgeita, izraisot skatītāju smieklus.

Aktrise arī neslēpa aizkustinājumu un apraudājās. 

Atgādinām, ka aktrisei slimība tika diagnosticēta 2021. gadā. Pērn viņa apmeklēja Ekrāna aktieru ģildes balvas (SAG awards) ceremoniju un atzina, kā tā būs "pēdējā balvu pasniegšanas ceremonija kā aktrisei".

Multiplā skleroze (MS) ir hroniska un smaga centrālās nervu sistēmas slimība, bet katram pacientam tā izpaužas citādi. Visbiežāk MS attīstības laikā pacientiem tiek novēroti redzes, jušanas, runas un koordinācijas traucējumi, grūtības noturēt līdzsvaru, muskuļu stīvums. Pašlaik pieejamie medikamenti var palēnināt slimības gaitu, bet nevar to izārstēt.

Pasaulē ar MS slimo vairāk nekā 2,5 miljoni cilvēku. 2018. gadā par saslimšanu ar MS paziņoja arī Holivudas aktrise Selma Blēra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu