Ieva Florence-Vīksne par situāciju, kad cita aktrise "noņēma" viņai lomu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Ieva Florence-Vīksne
Aktrise Ieva Florence-Vīksne Foto: Edijs Pālens/LETA

Influencere, bijusī Dailes teātra aktrise Ieva Florence-Vīksne, viesojoties režisora Dž. Dž. Džilindžera raidījumā "Dž. Spot", atsauca atmiņā situāciju, kur palika bez lomas. 

Florence-Vīksne sacīja, ka ir saskārusies ar to, ka cita aktrise "noņem" lomu. Dž. Dž. Džilindžers norāda, ka tas esot noticis viņa laikā Dailes teātrī, taču viņš par to neesot nojautis. "Man šķiet, ka tas nebija iespējams!" sacīja Džilindžers, uz ko aktrise atbildēja: "Man arī tā likās!" 

"Iespējams, apstākļu sakritības vai man nezināmu apstākļu dēļ... Tur bija tik ilgs posms. Jau pašā sākumā mēs dublējāmies ar konkrēto aktrisi, bet tas viss izvērtās vienpusēji," atklāj Florence-Vīksne.

Viņa mēģinājumu laikā pamanījusi dīvainības un vairākkārt vaicājusi režisoram, vai viss paliek spēkā un vai viņai šai lomai jāgatavojas. "Ne jau vienkārši bija jāmācās teksts, bet bija jāiet pie vokālā pedagoga, es gāju, dziedāju, tur bija dziesmas, jāspēlē instruments, jāgatavo partnerības utt."

Florencei bija aizdomas, ka viņai tomēr atņemta loma, par ko viņa pārliecinājās kostīmu mērīšanā. Visi izrādē iesaistītie gan neatbildēja uz viņas uzdotajiem jautājumiem.

"Es sapratu, ka ir kaut kas, ko es nezinu, un stulbi, ka pajautāju."

"Viss notiek, bet uz maniem jautājumiem neviens neatbildēja. Man tajā situācijā gribējās, ka man pasaka - viss, tu nespēlē, mēs to lomu atdevās šai aktrisei, nevis mani čakarē. Vēl labākajā gadījumā man būtu bijuši divi brīvi mēneši!" sacīja Florence-Vīksne.

"Skumjākais brīdis bijis pirmizrādē. (..) [Režisors] Aleksandrs Morfovs mani noķēra un teica, ka vajag parunāt. Viņš iesauca kabinetā, bija milzīga viņa atvainošanās par visu šo periodu, ko viņš ir zinājis, tikai nezinājis, kā to pārvērst. Viņš ļoti atvainojās, ka tā ir sanācis, vienkārši ir kaut kādi spiestie apstākļi...

Viņš man uzdāvināja dāvanu, ko es negribēju pieņemt, bet tas esot bijis mazākais, ko viņš varēja izdarīt. Bet es teicu: "Tu varēji iedot lomu man!"

Es aizgāju savā "kajītē" ar to dāvanu, es raudāju un smējos. Man tas viss likās smieklīgi un bēdīgi reizē. Visskumjākais bija tas, ka viņš izstāstīja visu, kā bija. Bija skaidrs, ka tas nav vienkārši tā, bet viņš bija vienojies ar kādu vai kādiem."

Konkrētu aktrises vārdu gan viņa neatklāj, taču sacīja, ka tas bija režisora Aleksandra Morfova izrādē "Lauva ziemā".

Atgādinām, ka Florence-Vīksne 2020. gadā pameta Dailes teātra štatu veselības problēmu dēļ. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu