Kulta grupa "Green Day" atgriežas ar jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Albuma vāciņš

Globālā mēroga rokgrupa "Green Day", kuras sastāvā darbojas Billijs Džo Ārmstrongs (Billie Joe Armstrong), Maiks Dirnts (Mike Dirnt) un Trejs Kūls (Tré Cool), šodien nodod klausītājiem ļoti gaidīto četrpadsmito studijas ieraksta albumu "Saviors". Līdztekus albumam pie faniem nonāk dziesmas "Bobby Sox" videoklips, kas sevī ietver visu pankroka esenci, kādu spēj sniegt tikai "Green Day".

““Bobby Sox” ir viena no manām mīļākajām dziesmām albumā,” stāsta Billijs Džo Ārmstrongs. “Tā ir deviņdesmito gadu dziesma, kuru mēs nekad neuzrakstījām. Sākumā tā bija dziesma, ko uzrakstīju savai sievai, bet, kad tā jau ieguva reālas aprises, es gribēju to mainīt un pievienoju: "Vai tu gribi būt mans puisis?", papildinot to ar "Vai vēlaties būt draudzene"... Tātad dziesma kļūst par sava veida universālu himnu.”

Jaunajā albumā “Saviors” ir iekļauti iepriekš izdotie singli “One Eyed Bastard”, “Dilemma”, “Look Ma, No Brains!”, un “The American Dream Is Killing Me”, kurus savulaik ar lielu uzslavu pieņēma industrijā nozīmīgie mūzikas izdevumi Rolling Stone, Alternative Press, SPIN, Stereogum, Brooklyn Vegan. un daudzi citi.

Dažu pēdējo mēnešu laikā "Green Day" mēdza pēkšņi parādīties dažādās neparedzētās un iepriekš neizsludinātās vietās ar pārsteiguma priekšnesumiem, sniedzot faniem ieskatu no gaidāmā albuma. Vai nu tas ir neliels un intīms priekšnesums Anglijas krogā, vai izpārdots pēkšņi izsludināts pārsteigumā šovs Lasvegasā, visur uzjundīja atmiņā to pašu dzirksteļojošu enerģiju, ar kādu "Green Day" baro šo pasauli jau kopš deviņdesmito gadu sākuma.

Albuma ieraksts tapis Londonas un Losandželosas studijās, tā tapšanā piedalījās arīdzan Grammy balvas ieguvējs un ilggadējais grupas sadarbības producents Robs Kavallo (Rob Cavallo), kurš arīdzan ir bijis līdzdalīgs Green Day ikonisko albumu Dookie (1994) un American Idiot (2004) tapšanā.

Līdz ar pavasari Green Day sāks savu apjomīgo pasaules koncertu turneju, kas sāksies ar koncertiem Eiropā un Apvienotajā Karalistē. Koncerta repertuārā tiks iekļautas gan jaunā albuma, gan arī Dookie un American Idiot albumu dziesmas! Pilnvērtīgu turnejas informāciju un datumus var meklēt grupas mājas lapā.

Green Day, kas ir dibināta 1986. gadā Bērklijā, Kalifornijā, ir viena no pasaulē visu laiku visvairāk pārdotajām grupām ar vairāk nekā 75 miljoniem pārdotu ierakstu visā pasaulē un 10 miljardiem kumulatīvo audio/vizuālo straumju. Pieckārtēji Grammy balvas ieguvēji Rokenrola slavas zāles kandidāti 1994. gadā izdeva savu debijas albumu Dookie, kas tika pārdots vairāk nekā 10 miljonu, un 10 reizes sasniedza platīna/ dimanta statusu, un tiek plaši atzīti par galvenajiem pankroka popularizēšanas māksliniekiem visas savas karjeras garumā.

Entertainment Weekly sauc Green Day par "savas paaudzes ietekmīgāko grupu", savukārt Rolling Stone apliecina: "Green Day ir iedvesmojis sākt vairāk jaunu grupu nekā jebkura cita apvienība šajā žanrā un liekas, ka tas nemainās."

2004. gadā Green Day izlaida albumu “American Idiot”, kas piesaistīja tautas uzmanību, tika pārdoti vairāk nekā 8 miljoni eksemplāru tikai ASV vien un iegūta Grammy balvu par Labāko roka albumu. Mojo paziņoja: "Tāda veida ieraksts, kas nosaka jaunus parametrus attiecībā uz to, kas ir iespējams no pankrokenrola grupas 21. gadsimtā." 2010. gadā Brodvejā debitēja “American Idiot” skatuves adaptācija, izpelnoties kritiķu un komerciālu atzinību. Grupas Green Day trīspadsmitais studijas albums “Father Of All...”, kas izdots 2020. gadā, debitēja 1. vietā Billboard albumu pārdošanas topā un 1. vietā gan Apvienotajā Karalistē, gan Austrālijā. Pitchfork paziņoja: ““Green Day” populārākās un jauneklīgākās dziesmas pēdējos gados. Trijotne izklausās uzmundrināta, drīzāk kā izsalkuši jaunpienācēji, kas liek lietā savas prasmes.” 2021. gada jūlijā Green Day sāka turneju The Hella Mega Tour (ar Fall Out Boy & Weezer). Pasaules turneja ietvēra 29 izpārdotas stadiona koncertus, tostarp tādas slavenas vietas kā Londonas stadions un Losandželosas Dodger stadions. Tagad ir iznācis viņu ļoti gaidītais 14. studijas albums Saviors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu