VIDEO "Singapūras satīnam" atņem nomināciju: mūziķi reaģē uz izmaiņām "Zelta mikrofona" nominantu sarakstā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Singapūras satīns" un "Olas"
"Singapūras satīns" un "Olas" Foto: publicitātes / TVNET kolāža

Piektdien, 18. janvārī, tika izmainīts ierakstu balvas "Zelta mikrofons" nominantu saraksts, piešķirot vienu nomināciju hiphopa apvienībai "Olas". 

Jau ziņots, ka "Olas" dalībnieks Žanis Pavlovskis publiski cēla pretenzijas pret "Zelta mikrofonu", jo viņu dziesma sākotnēji netika nominēta kategorijā "Gada straumētākā dziesma".

Pēc tam "Zelta mikrofons" izplatīja paziņojumu, kur lēma piešķirt nomināciju dziesmai "Dzīvot kaifs".

Iepriekš šajā kategorijā bija iekļautas divas grupas “Singapūras satīns” dziesmas, bet pēc notikušā vairs tikai viena.

Abas apvienības savos sociālajos tīklos reaģējušas uz notikušo un dalījušās ar video.

"Lai neveidotos spekulācijas un pārpratumi, tad paši veidojam savu naratīvu, pirms mūsu vietā to sāk darīt dzeltenā prese. Filtrējiet informāciju un tiekamies koncertos!" raksta mūziķi.

Video dzirdams, kā grupas "Singapūras satīns" dalībnieks Jānis Krīvēns (Krivenchy) zvana "Olas" dalībniekam Pavlovskim un vaicā, kāpēc viņi šādi rīkojās. Abi gan beigās par situāciju pasmejas un vēl pareklamē viens otra koncertu.

Uzmanību! Video izskan necenzēta leksika!

Atgādinām, ka šogad “Zelta Mikrofonam '24” vērtēšanai iesniegti kopskaitā 478 pieteikumi - 163 (pērn 156) albumi, 134 (pērn 111) dziesmas, 120 (pērn 111) videoklipi, 46 (pērn 45) debitanti un 15 (pērn 7) koncertieraksti video formātā. “Zelta Mikrofons '24” sastāv no 21 nominācijas: to veido albumu žanriskais iedalījums atsevišķas kategorijas, tajā skaitā gada dziesma, videoklips, debija, radio hits, straumētākais ieraksts ar Elektrum un Elvi gada dziesma, un citas.

Visvairāk nomināciju - piecas - saņēmuši Fiņķis un Patrisha par dziesmu “Raķešu zinātne”: gada dziesma, radio hits, videoklips, straumētākais ieraksts ar Elektrum un Elvi dziesma. Četras nominācijas ieguvušas grupas “Astro'n'out” un “Singapūras Satīns”, bet pa trim nominācijām ir “Sudden Lights”, “Instrumenti” un Donam.

Jau iepriekš ziņots, ka šogad balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņems grupa “Credo”. Savukārt, nomināciju “Gada albums” noteiks žūrijas balsojums pēc visu nominantu uzzināšanas.

"Zelta mikrofona" ceremonija notiks 8. martā "ATTA Centre".

Foto: “Zelta Mikrofons '24” nominantu paziņošana

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu