Foto Spītējot nedienām ar balsošanu, noskaidrots "Muzikālās bankas 2023" uzvarētājs

Sejas.lv
Mūziķis Dons
Mūziķis Dons Foto: Jānis Škapars / TVNET

Sestdien, 27. janvārī, Daugavpilī norisinājās "Latvijas Radio 2" rīkotās aptaujas "Muzikālā banka 2023" fināls, kur uzvaras laurus plūca Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Tiesa, tiešraidē notika tehniskas problēmas ar balsošanu. 

Atgādinām, ka 16. janvārī ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību tika noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas sacentās par 2023. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu "Latvijas Radio 2" aptaujā "Muzikālā banka 2023".

Finālā bez uzvarētājiem sacentās arī grupa "Citi zēni" un "Labvēlīgais tips" ar dziesmu "Baļļīte", Kriss Noa (Chris Noah) ar dziesmu "Cik tālu vēl?", Antra Stafecka un Ivo Grīsniņš Grīslis ar dziesmu "Dzīparos", grupa "Triānas parks" ar dziesmu "Es gaidu ziemu", grupa "Astro’n’out" ar dziesmu "Ilgošanās zvani".

Foto: "Muzikālā banka 2023" fināls Daugavpils Olimpiskajā centrā

Tāpat par vērtīgāko dziesmu "Muzikālās bankas" finālā sacentās grupa "Prāta vētra" ar dziesmu "Karalienes valstis (Dame le mano)", grupa "Kautkaili" ar dziesmu "Ļauj man", grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Mēs turpināmies", dziedātāja Aija Andrejeva ar dziesmu ""Pērkons pāries", Raum ar dziesmu "Plēsīgi", Finķis un Patrisha ar dziesmu "Raķešu zinātne", dziedātājs Intars Busulis ar dziesmu "Spēlē savā burvju flautā", grupa "Bez PVN" un "Diona" ar dziesmu "Šaļti" un "ArtifexLV", Karīna Tropa un Atis Zviedris ar dziesmu "Vēlos dzīvot".

Šogad uzvarētāju starp 15 fināldziesmām noteica tikai klausītāju un skatītāju balsojums noslēguma ceremonijas tiešraides laikā 27. janvārī. Tiesa, sakarā ar CSC Telecom tehniskajām problēmām, šī gada "Muzikālās bankas" dalībnieki vienojušies, ka vērtīgāka popa un roka dziesma tiek noteikta tikai no triecienīsziņu balsojuma (10 balsis par EUR 1,45).

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. To mākslinieks ir Armands Jēkabsons, kurš balvas veidojis atbilstoši šī gada finālšova konceptam - "uz visu banku". Balvas stilistikā nolasāmi gan radioviļņi, gan skatuves mikrofons, gan arī bankās glabātais zelta stienis.

"Muzikālās bankas 2023" lielā finālbasojuma dziesmas vērtēja arī neatkarīga un profesionāla žūrija, kurā piedalījās komponists Zigmars Liepiņš, komponists, pianists un aranžētājs Kristaps Krievkalns, operdziedātājs Raimonds Bramanis, diriģents Aigars Meri, dīdžejs, producents un "Latvijas Radio 5" mūzikas redaktors Uldis Cīrulis, trombonists un Latvijas Radio bigbenda dalībnieks Uldis Ziediņš, dziedātāja Elza Rozentāle, diriģente un dziedātāja Laura Leontjeva, mūzikas kritiķis un žurnālists Uldis Rudaks, kā arī muzikoloģe un Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Šogad "Muzikālā banka" notika jau 24. reizi. Pērn laurus plūca grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Lieka štuka". Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva grupas "Sudden Lights" izpildītā dziesma "Laternas", savukārt trešo vietu ieņēma "The Sound Poets" ar dziesmu "Pie vienas uguns".

Uz augšu