Noklausies 2000. gadu popkultūra atgriežas — "Detlef" izdod dziesmu "Veiksmīgāk nesanāk"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

2000. gadu populārās mūzikas apvienības "Detlef" līderis un dibinātājs Uldis Dirnēns pēc 15 gadus ilgas klusēšanas atgriežas ar jaunām dziesmām. Pie klausītājiem ir nonācis otrais singls “Veiksmīgāk nesanāk” no gaidāmā albuma, kas dienas gaismu ieraudzīs 2024. gada nogalē.

“Šis ir turpinājums sērijai "neierakstītās un neizdotās dziesmas", šoreiz sadarbība ar 2012. gadu, kad dzima šī dziesmas ideja,” stāsta Uldis.

Nelielā sarunā vietnei vintagelatvija.lv pirms izpārdotā "Palladium Rīga" koncertzāles koncerta “Detlef” stāstīja: “Jaunas dziesmu idejas nepārstāj tapt ne uz vienu brīdi, un šķiet, šis varētu būt īstais mirklis kaut ko novest līdz taustāmam rezultātam…”

Noklausies!

Tāpat rudenī tika publiskota pirmā albuma dziesma “1998”. Jauno ierakstu skanējumu “Detlef” daudz nekomentē, jo radošais darbs vēl turpinās, tomēr ir skaidrs, ka tās pašas ģitāras joprojām atrodas rokās un to skanējums būs spilgti dzirdams.

Grupas debijas albums “Tu izliecies par sevi” iznāca 2004. gadā, no kura pirmais singls “Četras sienas” nokļuva radio SWH topa pirmajā vietā, kur tas atradās piecas nedēļas pēc kārtas. Tam sekoja vairākas dziesmas, kas ieguva hita statusu un nemirstošu vietu fanu atmiņās - “Stils nevainīgs”, “Blind Actor” un “The Time Has Come”. 2008. gadā Londonā tika ierakstīts otrais studijas albums “Skapī”. Lai gan publiskā telpā par grupu nebija nekas dzirdams vairāk nekā dekādi, grupas līderis Uldis Dirnēns turpināja radīt mūziku un veltīja laiku sevis attīstībai. 2023. gada nogalē “Detlef” atgriezās ar izpārdotu koncertu Palladium Rīga.

Tuvākie “Detlef” koncerti: Liepājas kultūras namā "Wiktorija" 24. februārī (papildkoncerts).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu