Indīroka grupa "Indygo" laidusi klajā jaunu studijas albumu, kuru atklās koncertzālē "Palladium"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ja vērīgi ieskatās un ieklausās, šis gads ir sācies krāsaināk, nekā to manām no janvāra zemes vaiga, kuru nosegušas sasalušās lietus lāses. Tās vēstī, ka šo gadu esam sākuši ar kārtīgu ziemu. Bet gada pirmā mēneša izskaņa kopā ar Mārtiņu Vateru, Miku Riekstiņu un Mārtiņu Leju iezīmēsies grupas “Indygo” zīmē. Proti, grupa nule izdevusi svaigu studijas albumu “6”.

Albums ir noklausāms visās populārākajās straumēšanas platformās. Fiziskā formātā tas tuvākajā laikā nav ieplānots. Grupas puiši stāsta: “Šoreiz izdomājām piebremzēt ar fizisku mūzikas kopiju izdošanu. Iemeslu ir vairāk nekā ducis, kamdēļ nonācām pie šādas kopīgas domas. Kaut vai tas, ka

cenšamies neapaugt ar milzu kaudzi kopiju šajā interneta un digitālo mūzikas straumēšanas platformu pārbagātības laikmetā.

Pašiem jau dikti patīk tās fiziskās albuma kopijas, vienalga – vinilā, CD vai kasetē. Tas ir kā turēt rokās bērnu, tikai viens un tas pats bērns ir iepakots dažādos autiņos.”

Toties grupa centīgi gatavo ko uzvelkamu, paturamu un piestiprināmu ar “Inygo” simboliku, kā to mēdz dēvēt mūziķu un viņu fanu aprindās – mērču (angļu val. merchandise – tematiski noformētas preces), kuru būs iespēja iegādāties albuma atvēršanas svētkos. Tie iecerēti piektdien, 19. aprīlī, galvaspilsētas dažādo koncertu mekā, koncertzālē “Palladium”.

Koncerta laikā uz skatuves būs iespēja redzēt arī viesus. Koncertvakaru atklās pasākuma dažādībai citādākas rokmūzikas projekts “Bezvējšs.”, kura sastāvā ir uz rokmūzikas skatuvēm pieredzējuši mūziķi.

Foto: Publicitātes foto

Vairāk par albumu – tas tapis pēdējo pāris gadu laikā, apkopojot mēģinājumos sastrādātās dziesmas, izsijājot tieši šim albumam atbilstošākās. Dziesmas ierakstītas pie trim apbrīnojami talantīgiem studiju vīriem: Ģirta Laumaņa (Hodila Records), Valērija Černeja (No Fuss Audio) un Gata Zaķa (Instrumenti, TRU Music), kurš izskaņā arī pielika savu fināla pieskārienu albuma kopskaņas radīšanai.

Albuma ierakstā piedalījušies vairāki draugmākslinieki – “pūšaminstrumentu nodaļas valdes locekļi” Ritvars Šilkovs, Maksims Starodubovs (“Oranžās Brīvdienas”, “Rīta Stienis”, “Riga Reggae”), šarmantā akadēmiskā sektora stīgu pavēlniece Undīne Cercina, kā arī divi stalti un Latvijas rokmūzikā milzu artavu ieguldījušie Māris Žigats (“Pienvedēja Piedzīvojumi”) un Artis Dvarionas (Lapsene, “R.A.P.”).

Foto: Publicitātes foto

Albums darināts muzikāli daudzkrāsains, ar elektroniskās mūzikas akcentiem paceļot klausītāju uz pirkstgaliem vai, gluži pretēji, aicinot atsēsties tā dziļāk dīvānā vai piejūras kāpās.

“Indygo” jaunā albuma “6” atvēršanas koncerts koncertzālē “Palladium” 19. aprīlī – biļetes ekase.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu