Valmieras teātrī pirmizrāde stāstam par Konsuelu Sent-Ekziperī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Matīss Markovskis

Piektdien, 2. februārī, teātra Apaļajā zālē pirmizrāde dramaturģes Justīnes Kļavas radītajai lugai “Konsuela Sent-Ekziperī” Henrija Arāja režijā. Iestudējums stāsta par lidotāja, grāfa Antuāna Sent-Ekziperī liktenīgo sievieti Konsuelu, kura, kā uzskata, ir prototips kaprīzajam un egocentriskajam Rozes tēlam Sent-Ekziperī slavenākajā darbā “Mazais princis”.

Melodrāmu parasti veido neparasti notikumi, eksotiska vide, un, protams, kāds ārējs ļaundaris, kas apdraud divu mīlētāju laimi. Bet kas notiek, ja melodrāmas žanrs izkāpj no grāmatas lappusēm un pārceļas uz reālo dzīvi? Kā diviem mīlētājiem saglabāt savu mīlestību, ja vienīgie ļaundari, kas traucē kopīgai laimei, ir viņi paši?

Foto: Matīss Markovskis

Argentīnas revolūcijas priekšvakarā jauna Dienvidamerikas indiāņu izcelsmes atraitne saderinās ar lidotāju grāfu Sent-Ekziperī, lai kopā ar viņu pārceltos uz Āfriku un ļautos piedzīvojuma vilinājumam, tomēr jau pavisam drīz atklāj, ka īsta mīlestība dzīvē un literatūrā ir divas pilnīgi pretējas lietas.

Foto: Matīss Markovskis

Izrādes radošajā komandā režisors Henrijs Arājs, scenogrāfs Adriāns Toms Kulpe, gaismu mākslinieks Niks Cipruss, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Linda Mīļā, komponists Platons Buravickis.

Foto: Matīss Markovskis

Lomās: Diāna Krista Stafecka, Rihards Jakovels, Artis Jančevskis, Tālivaldis Lasmanis, Ieva Puķe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu