Trīs spilgti citāti no "Lielā Kristapa" apbalvošanas ceremonijas

CopyDraugiem X Whatsapp

Svētdienas vakarā no Dailes teātra Lielās skatuves izskanēja daudzi pateicības vārdi un laba vēlējumi. Netrūka arī pa kādai ironiskai piebildei, piemēram, apbalvošanas ceremonijas vadītājs Matīss Budovskis ne vienu reizi vien pažēlojās, ka viņa vārds nominantu vidū nav iekļauts. Turpinājumā – triju "Lielā Kristapa" laureātu izteikumi, kuri no uzrunu pulka izcēlās īpaši. 

Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" par mūža ieguldījumu Latvijas kinomākslā saņēma filmu māksliniece un ilggadēja Latvijas Kinematogrāfistu savienības darbiniece Ieva Romanova.

Ieva Romanova dzimusi 1953. gadā, pēc vidusskolas absolvēšanas iestājusies Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā, kino mākslinieku fakultātē, un 1978. gadā absolvējusi kinomākslinieka Mihaila Bogdanova meistardarbnīcu, iegūstot kino un televīzijas mākslinieka specialitāti un mākslinieka inscenētāja kvalifikāciju.

Studiju laikā Ieva Romanova stažējusies Rīgas kinostudijā, piedaloties spēlfilmu uzņemšanas procesā ("Atspulgs ūdenī", 1977, un "Gaidiet „Džonu Graftonu"", 1979), bet 1978. gada rudenī tiek uzņemta Rīgas kinostudijas štatā, un 1980. gadā uz ekrāniem nonāk viņas pirmais patstāvīgais kinomākslinieka darbs – režisora Vara Braslas spēlfilma "Novēli man lidojumam nelabvēlīgu laiku".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu