Koncertā nedziedināmi slimu cilvēku aprūpei saziedoti nepilni 35 000 eiro

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Labdarības koncertā "Brīvi (no)dzīvot" skatītāji nedziedināmi slimu cilvēku aprūpei saziedoja 24 667 eiro, bet auto tirgotājs "Moller Auto" papildus ziedoja 10 000 eiro, kas tiks izmantoti hospisa aprūpes nodrošināšanai tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar saņemt jauno valsts apmaksāto pakalpojumu, un citiem labdarības projektiem, kas vērsti uz mirstošu pacientu vajadzībām, informēja pasākuma rīkotāji.

Ārste Andra Levite koncerta laikā atgādināja, cilvēkam beidzamā dzīves posmā ir citas prioritātes, citas prasības un cerības nekā cilvēkam ar akūtu saslimšanu. Slimnīcas palātā šīs mirstošā cilvēka prasības pilnvērtīgi izpildīt nav iespējams.

"To, ko nevar un, pēc manām domām, arī nevajag nodrošināt akūto gadījumu slimnīcām, to var hospiss. Mēs visi iesim šo pēdējo ceļu. Tādēļ ir labi zināt, ka būs vieta, kur varēsim cieņpilni aiziet no šīs dzīves," teica Levite.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece vērtēja, ka hospisa aprūpe palīdz ne tikai pacientiem un viņu tuviniekiem, bet arī medicīnas sistēmai kopumā. Ja hospisa aprūpes komanda pacientus apciemo viņu mājās, ļaujot saglabāt neatkarību, ierasto dzīves vidi un ritmu, tiek novērsta nevajadzīga slimnīcu noslodze.

Labdarības koncerta "Brīvi (no)dzīvot" programmas koncepciju veidoja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Jānis Stafeckis. Koncertā piedalījās arī Latvijas Radio bigbends (mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags), dziedātāji Lindai Leen un Daumants Kalniņš, vijolniece Kristīne Balanas un ansamblis "Xylem Trio", kura sastāvā muzicēja Oskars un Raimonds Petrauski, kā arī Rihards Zaļupe. Koncertā skanēja gan Raimonda Paula dziesmas, gan Lindas Leen un Kārļa Vanaga oriģinālmūzika, gan Kamila Sensānsa, Gijas Kančeli un citu autoru mūzika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu