Jaunā Rīgas teātra aktieri priecājas par pirmo mēģinājumu uz jaunās skatuves

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andris Keišs/Facebook

Ar savu prieku pirmo reizi mēģināt uz jaunās skatuves sociālajā platformā Facebook dalījās Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs un aktrise Inga Tropa. 

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku komplekss tika nodots ekspluatācijā aizvadītā gada 22. decembrī. Kā norādīja pilnsabiedrības "SBSC" ("Skonto Būve" un "Skonto Construction") pārstāvji, janvārī notiks dažādi telpu labiekārtošanas darbi, tostarp nelielu defektu novēršana. 

Valsts nekustamo īpašumu un pilnsabiedrības “SBSC” 2023. gada martā noslēgtā vienošanās paredz, ka JRT ēku komplekss VNĪ tiks nodots 2024. gada janvārī, savukārt līdz nākamā gada 1.martam tas ir jānodod teātrim. Plānots, ka gada pirmajos mēnešos tiks sākta pārcelšanās organizēšana.

Par to, ka pārcelšanās darbi patiešām notiek, iespējams pārliecināties JRT aktieru ierakstos soctīklā Facebook, kurā viņi dalās ar prieku pirmoreiz strādāt uz jaunās teātra Lielās zāles skatuves. 

JRT ēku kompleksa rekonstrukcija un pārbūve notikusi atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un projektam. Projektu unikālu padara tas, ka tas iedzīvināts blīvā pilsētas apbūvē. Rīgas vēsturiskajā centrā veikta teju divkārtīga ēkas apjoma palielināšana ar sarežģītu pazemes konstrukciju izbūvi.

Vērienīgajā pazemes stāvā izvietosies darbnīcas, savukārt vēsturisko teātra ēku papildina jauns piecstāvu nams ar divām “Black Box” zālēm, vairākām mēģinājumu zālēm un komfortablām telpām aktieriem. Ērtākam darbam abas ēkas ir savienotas ar stiklotu eju.

Noskaties!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu