"Netflix" pamanījis latviešu seriālu "Nelūgtie viesi"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: picture alliance / photothek, publicitātes / TVNET kolāža

Nule klajā nākusi režisora Vlada Kovaļova un kinoproducentes Leldes Kovaļovas kopdarba "Nelūgtie viesi" otrā sezona. Lelde sarunā ar žurnālu "Ieva" atklāj, ka par seriālu interesi izrādījis straumēšanas gigants "Netflix". 

"Mums bieži izsaka komplimentus par "Netflix" līmeņa saturu, bet ne visi skatītāji aizdomājas par to, ka "Netflix" budžets vienai sērijai ir tāds, kāds mums ir visam seriālam, jo Latvijā ir mazāks tirgus. Bet vienlaikus mūsdienu skatītājs ir ļoti prasīgs, jo viņš ir izlutināts ar saturu," atklāj Kovaļova.

Nokļūšana "Netflix" esot bijis viņas sapnis, bet nu tas daļēji mainījies.

Vaicāta, vai tāpēc, ka nesasniedzams, Kovaļova atbild: "Patiesībā tas ir pat sasniedzams!

No "Netflix" saņēmu rakstisku atbildi, ka viņiem patika "Nelūgtie viesi", bet turpmākos divus gadus nelicencēs Baltijas saturu.

Prasīju kolēģim, vai tā varētu būt pieklājīga vai objektīva atbilde, un, viņaprāt, tā ir objektīva, jo pieklājīgas neviens tur neraksta. Taču, jāatzīst, manas kino ambīcijas vairs nav tik augstas, varbūt esmu pieņēmusi reālo situāciju. Iespējams, ka viss nav tik vienkārši, kā biju iedomājusies."

Kovaļova sapratusi, ka iekļūšana ārvalstu tirgū nebūs tik ātra. "Visticamāk, ja to sasniegšu, tas būs daudzu gadu darbs," tā producente.

Seriāla "Nelūgtie viesi" otrās sezonas sižeta līnija atklāj slepkavību, kas notikusi kādas kredītkompānijas rīkotajā kino tematikas ballītē. Tiek atrasts jaunietes Emīlijas Brokas līķis, kura bija ietekmīgā uzņēmuma īpašnieka Andra Broka meita. Mazpilsētas izmeklētājiem Ričardam un Oskaram gaidāms jauns izmeklēšanas izaicinājums, jo lietā atklājas pavērsieni, kuri šokē pat pieredzējušus izmeklētājus, turklāt slepkavības turpinās.

Galvenajās lomās varēs redzēt jau skatītāju iemīļotos varoņus: Andris Daugaviņš atveido izmeklētāju Ričardu, Niklāvs Kurpnieks – izmeklētāja Oskara lomā. Starp galveno lomu tēlotājiem būs redzami aktieri Gerda Embure, Einars Repše, Mārtiņš Kalita, Signe Dancīte un daudzi citi.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 7. februāra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu