“Latvijas tauta kļūst tolerantāka.” Abu Meri par to, kā 30 gadu laikā mainījusies sabiedrība

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Hosams Abu Meri
Veselības ministrs Hosams Abu Meri Foto: Edijs Pālens/LETA

“Ļoti būtiski,” par to, kā pēdējo 30 gadu laikā mainījusies Latvijas sabiedrība, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, atklāj veselības ministrs Hosams Abu Meri. Kā vienu no svarīgākajām izmaiņām Abu Meri atzīmē cilvēku savstarpēju toleranci, kā arī atvērtību un vērtību nozīmi, tāpat arī būtiski audzis labklājības līmenis.

“Es domāju, ka, būdams politikā kā nelatvietis, nepiedzimis Latvijā, es esmu vienīgais Latvijā,” raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei teic ministrs. “Manai izcelsmei nav nekāda sakara ar Latviju. Pēdējās vēlēšanās, piemēram, ievēlēt ar tik daudziem plusiem un no pēdējās vietas, pēc tam kļūt par deputātu. Es domāju, ka tomēr Latvijas tauta kļūst tolerantāka.”

Abu Meri turpina: “Viņi neskatās uz manu dzimteni vai izcelsmi, vai mātes valodu – viņi vairāk skatās, ko es daru, cik es mīlu Latviju un tā tālāk.

Man liekas, kas ir skaidrs – tolerantāka, atvērtāka, domā citādāk, vairāk pēc vērtībām, ne pēc uzskatiem vai arī stereotipiem.

Būtiski ir izmainījusies arī mūsu dzīve, vispār labklājības līmenis Latvijā ir mainījies.” Viņš atzīmē, ka cilvēki reizēm nepamana izmaiņas, salīdzinot ar 90. gadiem.

“Kādreiz ir vairāk sūdzību no cilvēkiem, ka viss ir slikti, bet tomēr nav “viss ir slikti”, nav sliktāk nekā agrāk. Protams, ir daudz problēmu, un visur ir daudz problēmu,” uzskata ministrs, kurš nosauc 30 gados sasniegto: NATO, valūtas maiņu, Eiropas Savienību, Šengenas zonu. “Es domāju, ka mums ir jāsaka paldies dievam, ka mums ir tāda valsts kā Latvija un tāda tauta – bagāta ar kultūru un vēsturi.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu