Centrs "Latvieši pasaulē" aicina apmeklēt muzeja krātuvi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā bibliotēka.
Latvijas Nacionālā bibliotēka. Foto: Zane Bitere/LETA

Muzejs un pētniecības centrs "Latvieši pasaulē" aicina apmeklēt muzeja krātuvi un iepazīt glabāto pasaules latviešu mantojumu, informēja muzeja pārstāve Danute Grīnfelde.

Paredzēts, ka 13.februārī plkst.17.30 un turpmāk katra mēneša otrajā otrdienā notiks "Vakars muzeja krātuvē". Muzeja "Latvieši pasaulē" krātuve atrodas Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās.

Muzejs "Latvieši pasaulē" apkopo priekšmetus, fotogrāfijas un stāstus par izceļošanu no Latvijas un dzīvi latviešu diasporā.

Grīnfelde atzīmē, ka latviešu kopienas ārpus Latvijas pastāv jau gandrīz 200 gadu, saglabādamas latvisku dzīvesveidu. Muzeja kolekcija glabā liecības par latviešiem Sibīrijā, Brazīlijā, Amerikā un daudzās citās vietās. Šo liecību glabāšanai vajadzīgi specifiski apstākļi, tāpēc apmeklētājiem muzeja krātuve pieejama tikai īpašos gadījumos.

Muzeja krājuma glabātājas vadībā apmeklētāji varēs aplūkot izstādēs neredzamus priekšmetus un uzzināt to aizraujošos stāstus, uzzināt, kā muzejs vāc liecības par pasaules latviešiem un kā tās tiek saglabātas nākamām paaudzēm. Krātuvi var apmeklēt ikviens interesents, bet tikai iepriekš piesakoties "pasakumi@lapamuzejs.lv" vai pa tālruni 28066186.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu