65 gadu vecumā aizsaulē aizgājis grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Mūžībā devies latviešu komponists, grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs, Latvijas Radio 3 "Klasikai" apstiprināja mūziķis un Kulakova grupas biedrs Juris Sējāns, vēstī portāls "LSM".

Juris Kulakovs dzimis 1958. gada 20. maijā Līvānos. Beidzis Līvānu 1. vidusskolu un bērnu mūzikas skolu (1975), kur mācījies spēlēt akordeonu un fakultatīvi apguvis trompetes spēli, pēc tam – Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolu akordeona specialitātē (1979). Latvijas Valsts konservatorijā absolvējis pūtēju un estrādes orķestru vadītāju un diriģentu klasi (1984, pedagogi – Raimonds Pauls un Alnis Zaķis) un mācījies kompozīciju pie Pētera Plakida (1985–1990), vēstīts Latvijas mūzikas informācijas centra mājaslapā.

Multiinstrumentālists, lielāko daļu mūzikas instrumentu apguvis pašmācības ceļā. Kopš 1978. gada muzicē ansamblī "Menuets". 70. gadu beigās izveidojis instrumentālo džezroka grupu "Arka". 1981. gadā nodibinājis rokgrupu "Pērkons", kas kļuva par vienu no jaunatnes visiemīļotākajām un padomju kultūrbirokrātijas visvairāk neieredzētajām grupām.

Jau ziņots, ka janvārī grupa "Pērkons" atvadījās no taustiņinstrumentālista un ilggadējā grupas biedrs Uģa Muzikanta. 

VEF Kultūras pilī 19. janvārī notika grupas "Pērkons" labāko dziesmu koncerts "Sapumpurots zars", kuru mūziķi veltīja grupas otrajam taustiņinstrumentālistam Uģim Muzikantam.

Koncertā skanēja "Pērkona" populārākās dziesmas, piemēram, "Zaļā dziesma", "Slidotava", "Labu vakar", "Dziesma par sapumpuroto zaru", "Gandrīz tautasdziesma", "Mana dienišķā dziesma" un citas.

Koncertā uz skatuves kāpa taustiņinstrumentālists Juris Kulakovs, basģitārists Juris Sējāns, vokālists Raimonds Bartaševičs un Ieva Akuratere, ģitārists Leons Sējāns un bundzinieks Ikars Ruņģis, kā arī dziedātājs Nauris Puntulis (NA).

Foto: VEF Kultūras pilī nodārd leģendārās latviešu rokgrupas "Pērkons" koncerts

TVNET redakcija izsaka visdziļāko līdzjūtību Kulakova tuviniekiem, radošajiem kolēģiem un talanta cienītājiem!

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu