Grupa "Astro’n’out" prezentē singla “Lai labāk gulētu” mūzikas video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Nils Vilnis

Trešdien, 14. februārī, grupa “Astro'n'out” nāk klajā ar dziesmas “Lai labāk gulētu” video, kas tapis sadarbībā ar režisoru Papa Chi.

“Lai labāk gulētu” ir jau piektais singls no jaunākā albuma “777”, kas iznāca pagājušā gada 3. oktobrī, ieskandinot “Astro'n'out” lielkoncertu “Arēnā Rīga”.

Grupas soliste Māra Upmane-Holšteine stāsta:

“Šī dziesma ir rūpīgi taupīta īpašam mirklim kā šis, jo patiesībā tas ir visas grupas jaunā albuma skaņdarbs-favorīts. Šī ir viena no tām dziesmām, kas atnākusi pavisam viegli kopīgā radošā improvizēšanā, un ir sajūta, ka tas vieglums ir saglabājies. Savukārt vārdu aizmetnis nācis no pārdomām kādā bezmiega nakšu periodā, kad patiesībā ļoti racionāli mēģināju izanalizēt, kas ir tās lietas, kuras neļauj man naktī gulēt.”

Līdz ar singla prezentāciju izdots arī dziesmas video, kurš simboliski demonstrē nemieru un ilgas, kas traucē gulēt. Tā autors ir Papa Chi, ar kuru grupai “Astro'n'out” jau izveidojusies cieša sadarbība, jo šis ir trešais jaunā albuma mūzikas video, kas tapis sadarbībā ar viņu.

Režisors un vizuālais mākslinieks Papa Chi. 
Režisors un vizuālais mākslinieks Papa Chi. Foto: vimeo.com

Papa Chi saka:

“Man liels prieks, ka esmu izpelnījies Astronautu ģimenes uzticību izgreznot viņu bērnus (dziesmas). Visiem zināms – stiprās ģimenēs grūti iekļūt no malas. Es jūtos gandarīts. Paldies Astronautiem! Un reāls prieks kopā fantazēt un ceļot pa brīnumu laukiem.”

Mūzikas video radošo komandu režisora Papa Chi vadībā papildināja producenti weshootstories (Kristīne Audariņa, Reinis Audariņš), galvenais operators Jānis Jurkovskis.

Tāpat kā pārējām albuma “777” dziesmām, arī “Lai labāk gulētu” mūzikas producents ir Andis Ansons, dziesma tapusi vienā no radošajām nometnēm Annas koku skolā.

"Astro’n’out" ir tikuši nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai "Zelta Mikrofons" par katru līdz šim izdoto albumu – kopā septiņas reizes, arī jaunākais albums “777” ticis nominēts, turklāt divās kategorijās – gada popmūzikas albums un gada albuma dizains, savukārt albuma pirmais singls “Manifestē” ir nominēts vēl divās kategorijās – “Elvi gada dziesma” un “Radio hits 2023”.

Grupā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu