Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks labdarības koncerts “Kopā ar Ukrainu”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Cilvēku atstātie plakāti iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, nosodot Krievijas militāro agresiju. 2022. gada pavasaris.
Cilvēku atstātie plakāti iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, nosodot Krievijas militāro agresiju. 2022. gada pavasaris. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien, 24.februārī, plkst. 18:30 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā latviešu un ukraiņu dziedātāji un mūziķi apvienosies muzikālā pasākumā, lai paustu Ukrainas tautai savu solidaritāti un atbalstu.

Šīgada 24. februārī pasaule pieminēs otro gadadienu kopš Krievijas neizprovocētās un nepamatotās pilna mēroga agresijas pret Ukrainu. Ukrainas bruņotie spēki, ukraiņu tauta ar starptautisko partneru un sabiedrības atbalstu varonīgi cīnās pret Krievijas agresoru, aizstāvot savu brīvību un neatkarību.

Bataljona "Karpatska Sich" kaujas mediķes Diānas Vāgneres radinieki, draugi un dienesta biedri piedalās viņas atvadu ceremonijā Svētās Mihailivskas katedrālē Kijivā, 2024. gada 14. februārī. 36 gadus vecā Diāna Vāgnere ar segvārdu "Čūska" bija Vācijas pilsone, kura ieradās Ukrainā pirms pilna mēroga Krievijas iebrukuma, mācījās ukraiņu valodu, kultūru, tradīcijas un bija pieteikusies Ukrainas pilsonībai. 2022. gada rudenī Diāna pievienojās bataljonam “Karpatska Sich” par kaujas mediķi. Pēc kara viņa plānoja dzīvot Ukrainā, taču šajā februārī gāja bojā kaujas laukā.
Bataljona "Karpatska Sich" kaujas mediķes Diānas Vāgneres radinieki, draugi un dienesta biedri piedalās viņas atvadu ceremonijā Svētās Mihailivskas katedrālē Kijivā, 2024. gada 14. februārī. 36 gadus vecā Diāna Vāgnere ar segvārdu "Čūska" bija Vācijas pilsone, kura ieradās Ukrainā pirms pilna mēroga Krievijas iebrukuma, mācījās ukraiņu valodu, kultūru, tradīcijas un bija pieteikusies Ukrainas pilsonībai. 2022. gada rudenī Diāna pievienojās bataljonam “Karpatska Sich” par kaujas mediķi. Pēc kara viņa plānoja dzīvot Ukrainā, taču šajā februārī gāja bojā kaujas laukā. Foto: EPA/Scanpix

Šajā dienā, apliecinot solidaritāti ar Ukrainas tautu, Ukrainas vēstniecība Latvijā rīko labdarības koncertu Ukrainas atbalstam "Kopā ar Ukrainu". Ienākumi no koncerta tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Ziedojumu saņēmējus izvēlēsies Ukrainas vēstniecība Latvijā un labdarības fonds Ziedot.lv.

Koncerta programmā ukraiņu un latviešu dziedātāju un mūziķu priekšnesumi: etnogrupa “OGAS”, Ralfs Eilands, Andrejs Osokins, Jānis Stībelis, Marija Naumova, Miks Galvanovskis, Kārlis Kazāks, grupa “Sudden Lights”, Intars Busulis un Abonementa orķestris, Markus Riva, Viktorija Prituļaka un Anastasia Vasilenko. Koncerta vadītājs: Goran Gora.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes var iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un pievienotajā saitē

Koncerts sestdienas, 24. Februāra vakarā plkst. 18:30 būs skatāms sabiedrisko mediju portālā LSM plkst. 21:10 – LTV1 un REplay.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu