Mīlas stāsti ir dažādi: ieteikumi romantiskam kinovakaram

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Superheroes 2"
"Superheroes 2" Foto: publicitātes

Skaidrs, ka mīlas stāsti ir dažādi – tāpat kā mēs. 14. februāris jeb Vispasaules mīlētāju diena populārajā kultūrā jau sen vairs netiek saistīta tikai par nupat iemīlējušos vai ilggadēji saskanīgiem pāriem – šajā svētku dienā tiek aktualizēti arī tādi attiecību scenāriji, kas nebūt nav tik saldi cukuroti. Arvien biežāk Valentīndienu mēdz atzīmēt arī draugu lokā, izsmejoties par lielākajiem attiecību fiasko vai meklējot kopīgu spēku, dzīvojot “solo” jeb vienam pašam. Lai visu mīlētāju dienā ikkatram neatkarīgi no attiecību statusa būtu aizraujoši pavadīt laiku ar kādu aizkustinošu vai uzjautrinošu kinostāstu, LMT Viedtelevīzijā apkopota izlase ar labākajām romantiskajām filmām. Lūk, vairāki ieteikumi!

"The Notebook"
"The Notebook" Foto: publicitātes

Klasiskiem romantiķiem – sirdi plosoši mīlasstāsti

Kurš gan reizēm nevēlas paskatīties tādus kinolentē iedzīvinātus mīlasstāstus, par kuriem gribas teikt “tā dzīvē nenotiek”? Varbūt tieši Valentīndienā der pasapņot vai aizkustināti un saldsēri paraudāt līdzi filmas varoņiem? Par klasiskiem romantiķiem nav aizmirsts – LMT Viedtelevīzijas romantisko filmu atlasē iekļauti tādi populāri romantiskā kino šedevri kā “Piezīmju grāmatiņa” (rež. Niks Kassavetis, 2004) ar kanādiešu aktrisi Reičelu Makadamsu un izslavēti izskatīgo aktieri Raienu Goslingu galvenajās lomās. Skatāma arī kara mīlas drāma “Talismans” (rež. Skots Hikss, 2012). Tiem, kuriem patīk apbrīnojami mīlestības varoņstāsti, kā arī no sirds izraudāties pie ekrāna, filma “Pirms atkal tiksimies” (rež. Tea Šeroka, 2016) būs tieši laikā – tajā aktrises Emīlijas Klārkas atveidotā mazpilsētas meitene Lū ar savu mīlestību pret dzīvi cenšas atgriezt paralizētā Vila ticību dzīves turpināšanai. Savukārt, ja ir interese piedzīvot spēcīgu mīlasstāstu eiropiešu gaumē un uzzināt, kādām superspējām jāpiemīt mīlniekiem, lai attiecības uzturētu mūžīgi, visu mīlētāju vakarā ieteicams noskatīties lielisko itāļu filmu “Supervaroņi” (rež. Paolo Dženovese, 2021).

"Blended"
"Blended" Foto: publicitātes

Mīlestības neražas – vislabākā komēdija!

Tiem, kam dažādas mīlas likstas sniedz lielisku iespēju izsmieties un varbūt pat salīdzināt ar savām neveiksmēm mīlas frontē, Valentīndienā sevi jāpalutina ar labu komēdiju. Piemēram, absurdā komēdija “Kopā pret paša gribu” (rež. Frenks Korači, 2014) ar Drū Berimoru un Ādamu Sandleru galvenajās lomās. Filmā aktieri iejūtas divu vientuļu vecāku tēlā, kuri pēc postoša un neveikla pirmā randiņa nolēmuši vairs nesatikties. Taču liktenis izspēlē joku – pavisam drīz viņi attopas kopā ar saviem bērniem pavadām brīvdienas Āfrikā, pašiem to neplānojot. Lielisku aktieru saspēli var skatīt gandrīz tikpat absurdajā, bet ar laimīgām beigām vainagotajā romantiskajā komēdijā “Trakā, dullā mīlestība” (rež. Džons Rekva un Glens Fikara, 2011) ar Holivudas zvaigžņu Stīva Karela, Raeina Goslinga, Džulianas Mūras un Emmas Stounas līdzdalību. Ja kārojas pēc īstena latviešu humora, Imanta Krenberga latviešu kino zelta klasika “Īsa pamācība mīlēšanā” (1982) būs labs risinājums. Filmā var sekot līdzi Viļņu Jāņa amizantajiem līgavas meklējumiem, izvēloties netipisku stratēģiju – vainojot skaļos baznīcu zvanus, precinieks izliekas par kurlu. Šie muļķīgie meli ļauj viņam dzirdēt to, ko mēļo apkārtnes meitas un sadzirdēt to vienu, kurai patiesi rūp nabaga slimnieks.

"How To Be Single"
"How To Be Single" Foto: publicitātes

Īstā mīlestība – es pats!

Tomēr ne visiem pa prātam ir aizkustinoši mīlasstāsti vai vēdergraizes izraisošas komēdijas. Tad var izvēlēties tādus kinolentē iedzīvinātus stāstus, kas reālistiskāk pievēršas attiecību neviennozīmīgumam un uzsver: īstā mīlestība atnāks tad, kad pats no tiesas būsi iemīlējis sevi. Piemēram, režisora Kena Kvepisa 2009. gada filma “Viņš nav tevī ieķēries” pievēršas vairāku pāru attiecību problēmām, par centrālo tēmu izvēloties tos attiecību sarežģījumus, kas seko pēc tam, kad iesaistītās puses nesekmīgi komunicē un interpretē viens otra vēlmes. Tajā pašā laikā filma iedveš cerību, ka ir iespējams vienam otru sadzirdēt un pasaku cienīga mīlestība ir īstenojama arī dzīvē. Tikai pie tā jāpiestrādā. Filma izceļama arī ar lielisku aktieru atlasi – galveno tēlu atveidē iejūtas Skārleta Johansone, Bredlijs Kūpers, Drū Berimora, Dženifere Anistone un Bens Afleks.

Bet tiem, kas šobrīd iet cauri šķiršanās pieredzei vai pilnasinīgi izbauda būšanu vienatnē, Valentīndienā iesakām noskatīties “Kā būt vienai un laimīgai” (rež. Kristians Diters, 2016). Lai gan filma latviski tulkota sieviešu dzimtē, jo tās galvenā varone ir Alise (Dakota Džonsone), tajā tiek sekots līdzi vairākām vientuļām sirdīm, tostarp vīriešu. Visus filmas varoņus vieno vēlme tā vai citādi iemācīties dzīvot vieniem, tajā pašā laikā noticot mīlestībai un tās tik dažādām definīcijām.

Visa romantisko filmu atlase pieejama LMT Viedtelevīzijas sadaļā “Iesakām”.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu