Kinoteātris "Splendid Palace" pēc VDD brīdinājuma saņemšanas neizrādīs filmu "Gūtmaņa alternatīva" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kinoteātra "Splendid Palace" zāle.
Kinoteātra "Splendid Palace" zāle. Foto: Zane Bitere/LETA

Kinoteātris “Splendid Palace”, izvērtējot visus aspektus, kā arī atbildīgo iestāžu ieteikumus, nolēmis lauzt nomas līgumu ar telpu nomnieku SIA “Historical Museum” par mākslas filmas "Gūtmaņa alternatīva” demonstrēšanu 17. februārī.

Divas dienas pirms iecerētās filmas demonstrēšanas kinoteātra “Splendid Palace” īpašnieks SIA “Rīgas Nami” saņēma Valsts drošības dienesta (VDD) vēstuli, kurā norādīts, ka ”VDD vērtējumā šādas filmas demonstrēšana pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos, ko izraisījis Krievijas karš Ukrainā, rada negatīvu ietekmi uz vienota sabiedrības skatījuma veidošanu par Otrā pasaules kara norisēm un rezultātiem, Latvijas sabiedrības saliedētību un starpetniskajām attiecībām, kā arī piederības sajūtu Latvijai.”

Saskaņā ar VDD vērtējumu, filmā tiek atspoguļoti notikumi Otrā pasaules kara laikā Latvijā, konkrētāk 1944. gadā Latgalē, cita starpā veidojot arī pozitīvu padomju armijas tēlu.

Šajā kontekstā VDD uzsver, ka Otrais pasaules karš ir viens no aktuālajiem tematiem Krievijas veidotās vēsturiskās atmiņas nostiprināšanā, kas tiek izmantots Krievijas dezinformācijas un propagandas aktivitātēs pret Latviju.

Balstoties uz VDD secinājumiem un nomas līguma saturu, kas nosaka, ka nomnieka pienākumos ir nodrošināt, lai pasākuma laikā netiktu veiktas darbības, kas vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, kā arī censties novērst apstākļus šādu darbību veikšanai, kinoteātra “Splendid Palace” īpašnieks SIA “Rīgas nami” pieņēmis lēmumu lauzt nomas līgumu ar telpu nomnieku SIA “Historical Museum”. Saņemtā telpas nomas maksa tiks atlīdzināta pilnā apmērā.

Pasākumu centru “Splendid Palace” un Melngalvju nams īpašnieks ir SIA “Rīgas nami”, kas ir Latvijā lielākais pašvaldībai piederošo īpašumu un galvaspilsētas iestāžu, sociālo dzīvojamo māju, pašvaldības tirgu teritoriju un tajās esošo ēku apsaimniekotājs un pārvaldītājs, telpu iznomātājs un jauno projektu attīstītājs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu