NOSKATIES Grupas "U2" līderis Bono koncertā piemin Navaļniju (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Īru dziedātājs, grupas "U2" solists Bono koncerta laikā Lasvegasā reaģēja uz ziņu par Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija nāvi. Viņš aicināja skatītājiem saukt politiķa vārdu, vēsta medijs "Meduza".

Bono runas sākums bija veltīts Ukrainai. Viņš aicināja ASV "sniegt ukraiņiem to, kas viņiem ir vajadzīgs, jo viņi cīnās par mūsu brīvību".

Mūziķis atgādināja, ka nākamnedēļ apritēs divi gadi kopš Krievijas armijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma.

Viņš sacīja: "Šiem cilvēkiem "brīvība" ir vissvarīgākais vārds pasaulē. Tik svarīgi, ka ukraiņi cīnās un mirst par to. Un tik svarīgi, ka Aleksejs Navaļnijs nolēma atteikties no savas [brīvības]. Putins nekad neteiks savu vārdu.

Tāpēc es domāju, ka šodien šeit ir brīvi cilvēki, cilvēki, kas tic brīvībai... Mums jāsaka viņa vārds. Nepietiek tikai to atcerēties. Runājiet. Aleksejs Navaļnijs. Aleksejs Navaļnijs!"

Pēc tam publika sāka daudzināt Navaļnija vārdu, un grupa atskaņoja Crowded House dziesmu "Don’t Dream It’s Over" ("Nedomā, ka šīs ir beigas").

Video: Pēdējais ieraksts, kurā iemūžināts Navaļnijs

Kā ziņots, Krievijas varasiestādes piektdien pavēstīja, ka Navaļnijs nomiris cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū. Navaļnija līdzgaitnieki sestdien apstiprināja, ka opozicionārs ir miris.

Navaļnijs tika aizturēts 2021. gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023. gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Navaļnijs decembra beigās tika pārvests uz īpašā režīma koloniju, kas 1960. gados tika uzcelta bijušās Gulaga nometnes vietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu