Ne tikai talantīgs mūziķis, bet arī sirsnīgs ģimenes cilvēks: kas zināms par Intara Busuļa privāto dzīvi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Intars Busulis ir ne tikai talantīgs mūziķis, bet arī sirsnīgs ģimenes cilvēks, par kuru nesen tapusi filma "Mans tētis - Intars Busulis".

Intars ar sievu Ingu Staško-Busuli apprecējās 2001. gada 21. decembrī. Abi šogad svinēs 23. kāzu gadadienu. 

Mūziķis atklāj, ka tolaik viņa mīļotā Inga jau gaidījusi abu pirmdzimto - Leniju. "Vecāki teica - ir jāprecas! Pilngadīgi mēs jau bijām. Mēs divas reizes precējāmies tai pašā dienā - mums bija pagānu kāzas latviešu stilā un otras pēc likuma - zagsā," raidījumā "Pasaki to skaļi" reiz atklāja Busulis, kurš nu ir tēvs četriem bērniem.

Runājot par laulības dzīvi, mūziķis saka, ka nekas jau nav mainījies - viņš uz Ingu raugās gluži kā agrāk, un vienīgais, kas nācis klāt, - tie ir bērni. "Dzirkstele ir, pagalītes sprēgā, mēs arī šad tad strīdamies, bet tas ir normāli!"

Mūziķis savā 20. kāzu gadadienas gadā izdeva dziesmu un videoklipu, kur restaurēja pats savu īpašo dienu.

"Ļoti gribējās uztaisīt kāzu video versiju, jo mūsu īstās kāzas neviens nefilmēja. Video filmēšanā piedalījās trešā daļa mūsu viesu, arī mūsu vecāki. Filmēšana notika turpat, kur pirms divdesmit gadiem, tajos pašos tērpos. Esam priecīgi, ka Jānis Skutelis ļāvās šādai avantūrai," atminas Busulis.

Pats Busulis regulāri savos sociālajos tīklos dalās ar mīlestības pilniem kadriem, kur savu sieviņu godā par "dārgo". Tiesa, 2018. gada intervijā žurnālam "Ieva" viņš atklāja, ka nav “uz tu” ar spēcīgajiem trīs vārdiem “es tevi mīlu”.

“Ar mums ir tā - ja viens otram pasakām tos zīmīgos trīs vārdus, tad skaidrs, ka tur kaut kas nav tīrs. Tas vienmēr tiek darīts ar ironiju, un arī atbildēts ar ironiju. [..] Mēs tomēr esam no akvārija - padomju laikiem -, kad šitā lieta nebija baigi populāra. Mūsu vecāki jau arī nekad neapķērās, nebučojās tiekoties, to tik mēs ievazājām. [..] Bet tāds - es tevi mīlu, tu mani nē - nav iegājies. [..] Vairāk mēģinām to parādīt ar darbiem, ar attieksmi - izjūtu līmenī,” sacīja Busulis.

Tanī pašā gadā pasaulē nāca abu ceturtā atvase - dēls Jānis. 

Nu pirmo reizi par mūziķi Intaru Busuli ir tapusi filma. Filmas režisori ir Edgars un Anna Lūsiņi, kā arī Intara Busuļa bērni – Lenijs, Emilija, Amelija un Jānis. “Mans tētis – Intars Busulis” ir atklāta filma par Intara dzīvi no viņa bērnu perspektīvas. Viņi filmā intervē savam tētim tuvus un viņa dzīvē nozīmīgus cilvēkus, kā arī meklē atbildes uz ne tik ērtiem jautājumiem.

Intars Busulis atzīst, ka filmas intervijās viņš saņēma vairākus jautājumus, kurus nekad ar bērniem ikdienā nav pārrunājis.

Filmu muzikāli papildina koncertieraksti, kā arī tiek atskaņoti skaņdarbi no Intara Busuļa jaunā albuma “Spēlē savā burvju flautā”.

"Ideja nāca no manis. Viņiem [filmas režisoriem] ienāca prātā ideja, ka varētu no bērnu skatupunkta paraudzīties, kāds tad ir Intars Busulis. (..) Tur bija - kāpēc tu gribēji ievilkt mani mūzikā? Mēs pat bijām televīzijā! Bija jautājums – vai tu baidies no nāves?" intervijā "Bez tabu" filmas pirmizrādes dienā atklāja mūziķis. 

Vaicāts, vai viņš darītu kaut ko citādāk, viņš atzina - mazāk strādātu ārpus valsts robežām. Kā zināms, Busulis pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā bieži mēdza uzstāties Krievijā. Kamēr Ukraina neuzvarēs un agresorvalstī nenomainīsies vara, tikmēr viņš atsakās braukt uz Krieviju. "Vispār es, man liekas, nebrauktu un necenstos tik ļoti strādāt, lai es būtu prom no bērniem. Lai viņiem nebūtu jāskatās man acīs un jāsaka, ka ir uzauguši bez tēva, ka mamma iemācīja skūties, utt. Man kā tēvam to ir grūti dzirdēt, bet tas tā ir." 

Noskaties kacekli!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu