Dāņu supergrupa “AQUA” pirmo reizi uzstāsies Latvijā

TVNET
"AQUA"
"AQUA" Foto: Publicitātes foto

16. maijā “Arēnā Rīga” pirmo reizi Latvijā uzstāsies megapopulārā grupa “AQUA”, kuras hits “Barbie Girl” turpina labot popularitātes rekordus. Mūzikas maratonā uzstāsies arī 90. gadu zvaigznes – grupa “2 Unlimited” un Dženija Berggrēna no zviedru deju mūzikas kvarteta “Ace of Base”.

16. maijā “Arēna Rīga” kļūs par epicentru melodijām, kuras līdz pat šai dienai turpina valdīt uz deju grīdām visā pasaulē. Koncertnotikuma “Eurodance Party” spilgtākie prožektori būs tēmēti uz dāņu popgrupu “AQUA” (“Barbie Girl”, “Doctor Jones”, “Roses Are Red” , “Lollipop (Candyman)” ). Tā būs apvienības pirmā uzstāšanās Latvijā. Stafeti pārņems grupa “2Unlimited” (“No Limit”, “Get Ready for This”, “Tribal Dance”), kā arī “Ace of Base” neaizmirstamie hiti grupas solistes Dženijas Berggrēnas dziedājumā.

Grupas “AQUA” himna lellei Bārbijai un ne tikai...

Ja tiktu izsludināts konkurss par visu laiku lipīgāko dziesmu, dāņu popgrupas “AQUA” kompozīcija “Barbie Girl”, visdrīzāk, ierindotos pirmajā desmitniekā. Grupas debijas albums “Aquarium” tika izdots 1997. gadā. Kolekcijā bija iekļauta dziesma “Roses are Red”, kas kļuva par hitu un pat tika nominēta Grammy balvai. Arī sacerējums “My Oh My” nokļuva mūzikas topu augšgalā. Dziesma “Barbie Girl”, ar kuru grupu pazīst visā pasaulē, ieņēma topu virsotnes pusē Eiropas valstu.

Leģendārā dziesma par Bārbiju, kura dzīvo apburošā plastmasas pasaulē, ir kļuvusi par īstu deju klasiku. Dziesmas vārdi “I'm a Barbie Girl, in the Barbie World” trāpīja naglai pa galvu – neviens nekad nav tik asi izsmējis lelles pasaules uzskatu, kurā, kā izrādījās, ir tik daudz kopīga ar dažu meiteņu dzīves stāvokli. 2022. gada sākumā mūzikas videoklips "Barbie Girl" vietnē “YouTube” saņēma vairāk nekā vienu miljardu skatījumu un joprojām ir viena no populārākajām dziesmām vietnē Instagram.

Otrais grupas albums “Aquarius” (“Ūdensvīrs”) tika izdots 2000. gada februārī, jo tieši šajā mēnesī cilvēki piedzimst šajā zodiaka zīmē. Kolekcija ir stilistiski daudzveidīgāka nekā debijas albums, tajā līdzās bubble-gum-pop dziesmām parādās skaņdarbi eiropopa un kantrīmūzikas žanros.

Trešajā kolekcijā “Megalomania”, kas izdota 2011. gadā, ir iekļauti veci hiti un jaunas dziesmas – “My Mamma Said”, “Live Fast”, “Die”, “Young” un “Back to the 80’s”.

Grupa ir pārdevusi 38 miljonus albumu kopiju, 7 miljonus singlu un neapšaubāmi atrodas pasaules deju mūzikas olimpā.

“AQUA” turpina ne tikai aktīvu koncertdzīvi, bet arī iepriecina miljoniem fanu ar jaunām dziesmām un kompozīcijām. Grupa ir nominēta trīs “Grammy balvām par mūzikas darbiem kopā ar Nikiju Mināžu un “Ice Spice”, Grupa turpina pārņemt pasauli ar savu enerģisko un valdzinošo priekšnesumu!

"2 Unlimited" – enerģija bez robežām!

Foto: Publicitātes foto

Holandiešu grupa “2 Unlimited” spēja iegūt pasaules slavu jau pirmajos savas darbības gados. Grupa ieņēma topu virsotnes un bija viena no populārākajām 90. gados. Šis duets spēja iekarot miljoniem fanu sirdis visā pasaulē. Un tas viss – pateicoties viņu neparastajam muzikālajam tehno un disko sajaukumam.

“2 Unlimited” jau pašā sākumā spēja nākt klajā ar spēcīgu vēstījumu. Tāpēc pirmie divi albumi viņiem atnesa patiesu atzinību. Pirmais no tiem, "Get Ready", tika izdots 1992. gadā un palīdzēja viņiem izveidot savu vārdu. Otrais, “No Limit”, 1993. gadā nostiprināja apvienības popularitāti. Lielākā daļa ekspertu uzskata, ka šis albums ir nozīmīgākais “2 Unlimited” diskogrāfijā, kura dziesma “No Limit” joprojām nepamet radiostacijas un diskotēkas.

Vēlāk mūziķi iepriecināja savus fanus ar vēl diviem albumiem. Grupas 16 hiti (tostarp "Get Ready for This", "Twilight Zone", "No Limit", "Tribal Dance" un "Let the Beat Control Your Body") iekļuva dažādu valstu topos, un grupas kopējais ierakstu pārdošanas apjoms pārsniedza 18 miljonus.

“Ace of Base” – “Zviedrijas zelts” vienmēr ir augstu vērtēts

“Ace of Base” ir zviedru popmūzikas kvartets, kas izveidots 90. gadu pašā sākumā. Varētu teikt, ka šī ir ģimenes grupa. Sākotnējā sastāvā bija Jonass, Dženija un Linns Berggrēni, kā arī Ulfs Ekbergs. Viņi ir sasnieguši ievērojamus augstumus mūzikas industrijā – kvarteta debijas albums “Happy Nation” deviņas reizes ieguva platīna statusu ASV! Tieši no šī albuma virknējuma nāk neaizmirstamās dziesmas “All That She Wants”, “The Sign” un “Don’t Turn Around”.

Grupa turpināja priecēt fanus ar hitiem visas desmitgades garumā, un jau jaunā gadsimta sākumā pārdoto ierakstu tirāža pietuvojās 30 miljonu eksemplāru atzīmei. Tas padarīja “Ace of Base” par trešo komerciāli veiksmīgāko zviedru mūzikas projektu (pēc “ABBA” un “Roxette”).

Kopš 1995. gada Dženija Berggrēna sāka nodarboties ar solo muzicēšanu. Viņas debijas albums “My Story” tika izdots 2010. gadā, bet Dženija turpina priecēt fanus no visas pasaules arī ar dziesmām no “Ace of Base” “Zelta fonda”.

Nepalaid garām!

Uz augšu