"Vienreiz esmu to ļoti sāpīgi pārdzīvojusi." Indra Burkovska par "Lielā Kristapa" balvas iešanu secen

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieri Indra Burkovska un Jānis Jarāns ar saņemto "Lielais Kristaps" balvu nominācijā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma" par filmu "Pastkarte no Romas" nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps 2023" apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī.
Aktieri Indra Burkovska un Jānis Jarāns ar saņemto "Lielais Kristaps" balvu nominācijā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma" par filmu "Pastkarte no Romas" nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps 2023" apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī. Foto: Zane Bitere/LETA

Aktrise Indra Burkovska, kura atveido Alvīnes lomu godalgotajā filmā "Pastkarte no Romas", pati gan nesaņēma "Lielo Kristapu" par labāko sieviešu lomu. Nu viņa atklāj savas sajūtas par aizvadīto ceremoniju. 

Žurnāla "Ieva" intervētāja Aiva Kanepone norāda, ka bijusi pilnīgi pārliecināta, ka balva par labāko sieviešu lomu pienākas Burkovskai, un jutās vīlusies, ka tā nenotika. Līdzīga sajūta bija, kad viņa tika nominēta par Jūrnieka lomu Daces Pūces filmā "Bedre". Vaicāta, kas ir aktrises īstais gandarījums par labām lomām, viņa saka: "Par Jūrnieku esmu saņēmusi tik daudz labu vārdu! Toreiz, kad šo lomu izvirzīja Kristapam, es biju redzējusi visas pārējās nominētās filmas, un man likās, ka balva noteikti pienākas Jūrniekam! Tā gan bija jāpiešķir arī grima māksliniecei Anetei Šidlovskai, kura šo tēlu veidoja, - tas bija īsts meistardarbs! Žēl, ka tā nenotika! Man jau arī gadi iet uz priekšu. Bet tam jātiek pāri.

Tā kā vienreiz esmu to ļoti sāpīgi pārdzīvojusi, tad par Alvīnes lomu to uztvēru daudz mierīgāk."

Foto: "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonija

Burkovska gan uzsver - nav jau teikts, ka cits nav to vairāk pelnījis. "Jāpriecājas par to, kas ir. Mēs varam tikai gavilēt, ka par filmu "Pastkarte no Romas" ir tāda interese un stāsts cilvēkus aizkustina. Viņi nāk, skatās un domā par savām ģimenēm, par attiecībām ar saviem tuviniekiem. Un tas ir ļoti labi. Mans kolēģis Egils Melbārdis pēc filmas teica: "Jā, filma ir ļoti skumja, bet tā ir gaiša"," tā aktrise.

Atgādinām, ka 4. februārī tika sadalītas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps". Gada labākās pilnmetrāžas spēlfilmas titulu ieguva režisores Elzas Gaujas filma "Pastkarte no Romas". 

Par labāko kino aktrisi atzina Ēriku Egliju-Grāveli par lomu filmā "Mana brīvība", bet labāko aktieri – Kārli Arnoldu Avotu par darbu filmā "Padomju džinsi". Par labākajiem aktieriem otrā plāna lomā atzīta Sabīne Tīkmane par darbu filmā "Melnais samts" un Darjus Meškausks par lomu filmā "Mana brīvība".

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 21. februāra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu