Dāvja Sīmaņa filma "Marijas klusums" saņem Ekumēniskās žūrijas balvu Berlīnes kinofestivālā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Mistrus Media

Režisora Dāvja Sīmaņa jaunākais darbs: vēsturiskā drāma "Marijas klusums" sestdien, 24. februārī saņēmusi Ekumēniskās žūrijas balvu 74. Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā.

Filma, kura vēstī par latviešu mēmā kino un teātra aktrisi Mariju Leiko (1887-1938) un viņas traģisko mūža noslēgumu 1938. gada Staļina rīkoto represiju laikā, Berlīnes kinofestivālā tika izrādīta programmas sadaļā "Forums" un tika apbalvota ar Ekumēniskās žūrijas balvu. 

Ekumeniskā žūrija festivālā kopš 1992. gada pārstāv protestantu un katoļu baznīcu starptautiskās kino organizācijas INTERFILM un SIGNIS. Tajā ir seši dalībnieki, un galvenā balva tiek piešķirta filmai, kura piedalās Galvenajā konkursā. Divas papildus balvas, abas 2500 eiro vērtībā, tiek piešķirtas vienai filmai no programmas sadaļas "Panorāma" un vienai filmai no sadaļas "Forums".

Balvas saņem režisori, kuriem ir izdevies atainot Jaunās Derības evaņģēlijiem atbilstošas darbības vai cilvēku pieredzi, vai arī radījuši skatītāju jūtīgumu pret garīgām, cilvēciskām vai sociālajām vērtībām.

Latvijā filmu "Marijas klusums" kinoteātros sāks demonstrēt no 4. aprīļa.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu