Latvijas autores Rundes grāmata ieguvusi Boloņas bērnu grāmatu gadatirgus debijas balvu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Roze

Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu gadatirgū "Bologna Ragazzi Award" balvu kategorijā "Opera Prima" par labāko debiju bērnu literatūrā žūrija saņēmusi Latvijas autores Aleksandras Rundes grāmata "Ko darīt, ja esi kails pilsētā", informēja izdevniecībā "Jānis Roze".

Tas ir mākslinieces pirmais, pašas izlolotais autordarbs, kuram viņa ir gan idejas, gan dizaina, teksta un ilustrāciju autore. Grāmatā "Ko darīt, ja esi kails pilsētā" apkopoti 23 ieteikumi, "kā rīkoties, ja gadās attapties kailam sabiedriskā vietā".

Šogad "Bologna Ragazzi Awards" tika pieteiktas 3355 grāmatas no 65 pasaules valstīm. Izdevniecībā "Jānis Roze" atzīmē, ka tas ir lielākais pieteikumu skaits visā balvas pastāvēšanas vēsturē. Balvas tiks pasniegtas šī gada Boloņas bērnu grāmatu tirgus laikā.

Runde dzimusi Liepājā, studējusi grafiku Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Vizuālās mākslas nodaļā, zināšanas papildinājusi Krakovas Mākslas akadēmijā Polijā un Romas Mākslas akadēmijā Itālijā. Piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā un Polijā.

Projekta "Ko darīt, ja esi kails pilsētā" koncepcija dzimusi studiju procesā, un grāmata līdz ar pieciem lielformāta plakātiem un plikņa skulptūru ir daļa no Rundes maģistra darba, absolvējot LMA. Divi no lieformāta plakātiem 2023.gadā bija apskatāmi prestižajā Boloņas Ilustratoru izstādē un nu ceļo apkārt pasaulei, bet māksliniece pa šo laiku paguvusi ilustrēt jau vairākas citu autoru grāmatas un trīsreiz nominēta balvai "Zelta ābele" - šogad par grāmatu "Ko darīt, ja esi kails pilsētā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu