Egliens par jaunām lomām: "Es ar vislielāko prieku pieņemtu, tikai pašlaik diemžēl neviens nepiedāvā"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Egliens
Mārtiņš Egliens Foto: Paula Čurkste/LETA

Aktieris Mārtiņš Egliens, kurš jau ilgāku laiku cīnās ar veselības likstām, nu daļēji atguvis runasspējas un atklāj, ar ko nodarbojas šobrīd. 

Egliens pērn paziņoja, ka pamet Latvijas Nacionālo teātri, kur bija kopš 2000. gada, taču nu pievērsies jaunai nodarbei - viņš sacer mūziku.

“Šobrīd esam procesā. Kopā ar manu sievu Ditu un kolēģi Gundaru Grasbergu taisām jaunu izrādi ar Jāņa Petera dzeju. Pats šai izrādei rakstu mūziku un ļoti ceru, ka jau drīzumā mūzikas namā "Daile" mēs varēsim redzēt un svinēt pirmizrādi! Šī ir pamatlieta, ar ko tagad ikdienā nodarbojos,” žurnālam "Kas Jauns" atklāj Egliens. 

Aktieris neslēpj, ka viņam patlaban netiek piedāvātas lomas ne teātrī, ne kino, tāpēc viņš sevi realizē mūzikā, ko iepriekš darījis vien sava prieka pēc. “Es ar vislielāko prieku pieņemtu, tikai pašlaik diemžēl neviens nepiedāvā," tā Egliens. 

Atgādinām, ka Egliens jau divus gadus cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs aktierim nozīmēja procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam bija nepieciešams finansiāls atbalsts. Lai aktieris atgūtu runas spējas, pērn 14. februārī tika sākta ziedošanas kampaņa, un pāris stundu laikā nepieciešamā summa tika savākta. Viņam Vācijā diagnosticēta reta balsenes slimība, un ārsti viņam teikuši, ka visa mūža garumā muskulī ap balss saitēm būs jāinjicē botokss.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 5. marta numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu