Nauris Puntulis atminas pēdējo nozīmīgo tikšanos ar savu dzīves skolotāju - Juri Kulakovu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Puntulis un grupas Juris Kulakovs
Nauris Puntulis un grupas Juris Kulakovs Foto: Ieva Čīka/LETA

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, politiķis, bijušais kultūras ministrs, diplomēts tenors un izbijis grupas “Pērkons” solists Nauris Puntulis atminas pēdējo nozīmīgo tikšanos ar nesen mūžībā aigājušo mūziķi un komponistu Juri Kulakovu, ko sauc arī par savas dzīves lielāko skolotāju.

Taujāts par to, kad bijusi pēdējā visvairāk sirdī iekritusī saruna par dzīvi ar mūziķi Juri Kulakovu, raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Puntulis stāsta: “Pirms gandrīz vai trim gadiem. Tad, kad Jurim bija tādas ļoti nopietnas veselības problēmas, es viesojos pie Jura viņa mājā, un es pēc tam biju spārnots un visiem saviem tuvākajiem stāstīju, ka  piedzīvoju kaut ko ļoti, ļoti īpašu.”

Viņš turpina: “Es satiku Juri Kulakovu tādu, kādu es viņu atceros viņa vislabākajās izpausmēs, viņa vislabākajos laikos – ļoti inteliģentu, kautrīgu, zinošu, gudru, atturīgu un ļoti, ļoti dziļu. Man bija tāda sajūta, ka – no vienas puses ļoti priecājos par šo tikšanos, ka es to esmu izbaudījis, es viņu tādu nebiju izbaudījis gadiem ilgi. Es biju no vienas puses priecīgs par to, ka man ir šāda iespēja, no otras puses – es nedaudz baidījos, jo man šķita, ka jau tad es viņā sajūtu tādu milzīgu apskaidrību, kāda dažkārt cilvēkiem nāk pirms tādiem izšķirīgiem brīžiem, bet nē – manas bažas nebija pamatotas.”

Puntulis atminas, ka tā vasara Kulakovam bijusi ļoti grūta: “Es pēc tam vēlreiz ierados pie Jura mājās, lai uzaicinātu viņu uz savu apaļo jubileju, ko es vienīgo reizi mūžā svinēju kopā ar “Pērkonu” un citiem sev tuvākajiem. Juris manu ielūgumu nesadzirdēja, jo tanī brīdī es ar viņu runājos un viņš pat nepamirkšķināja aci – viņš bija komā tajā brīdī. Tā vasara pagāja veiksmīgi, rudenī jau Juris ar mazu piepalīdzēšanu, bet varēja pats tikt Rojas estrādē uz skatuves “Kulakova naktī”. Pēc tam tas viss strauji uzlabojās un likās, ka, nu, ja tam ir tikts pāri, tad viss būs labi, bet šis gads atnāca ar skumju ziņu…”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu