Muzikālā apvienība “BikiGrupa” izdod debijas albumu “BikiDziesmas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Alternatīvā mūzikas grupa lieliem un maziem bērniem “BikiGrupa” aicina mazos un lielos klausītājus iepazīt savu debijas albumu “BikiDziesmas”, kurš ir pieejams mūzikas straumēšanas platformās. Savukārt “BikiDziesmu” atvēršanas svētkus klātienē kopā ar “BikiGrupu” varēs svinēt svētdien, 24. martā, plkst. 15.00 kinoteātrī “Splendid Palace”.

Grupas un tās pirmā albuma nosaukums radies, iedvesmojoties no izdevniecības “Liels un mazs” dzejas bilžu grāmatu sērijas “Bikibuks”, kurā līdz šim kopumā izdots 101 dzejolis, un daudzi no tiem ir labi pazīstami arī kā dziesmas bērniem.

Jaunajā albumā “BikiDziesmas” iekļautas gan Valtera Kaminska, Jāņa Sildega, Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas, ko jau iemīļojuši dažādu paaudžu klausītāji, gan jaunas kompozīcijas, kuru autori ir “BikiGrupas” dalībnieki.

Īpašs pārsteigums klausītājiem būs Hardija Lediņa un Jura Boiko dziesmas “Ciku caku caurā tumba” mūsdienu interpretācija.

Koncerta apmeklētāji varēs novērtēt mūzikā ietērptus klasiķu Rūdolfa Blaumaņa, Viļa Plūdona, Ojāra Vācieša un citu izcilu latviešu autoru darbus.

Dzejniece Inese Zandere.
Dzejniece Inese Zandere. Foto: Publicitātes foto

Grupa veidojusies, sadarbojoties ar izdevniecību “Liels un mazs”. Šis albums nebūtu tik īpašs bez dzejnieces Ineses Zanderes klātbūtnes. Vairākus Ineses Zanderes dzejoļus viņas pašas lasījumā būs iespējams dzirdēt gan albumā, gan arī prezentācijas koncertā kinoteātrī “Splendid Palace”, kur Inese Zandere pievienosies “BikiGrupas” muzikālajam ceļojumam.

Foto: Publicitātes foto

“BikiGrupa” ir piecu draugu, jaunu mūziķu apvienība. Ikdienā viņi ir arī mūzikas pedagogi, kas strādā ar dažāda vecuma bērniem un jauniešiem, un ir izjutuši, cik aizrautīgi var kopā ar bērniem klausīties, radīt un dzīvot kopā mūzikā.

“BikiGrupas” mērķis nav vienkārši rakstīt un atskaņot bērnišķīgas dziesmas, bet gan sniegt bērniem aizraujošu muzikālu pieredzi, kas rosina iepazīt mūzikas, dzejas un mākslas pasauli jaunās krāsās un skaņās.

Tām ģimenēm, kas savā grāmatplauktā krājušas sērijas “Bikibuks” grāmatiņas, būs īpaši interesanti salīdzināt dzejas muzikālās interpretācijas ar mūsdienu latviešu mākslinieku veidotajām ilustrācijām.

Jaunais albums klausāms lielākajās straumēšanas platformās un tā prezentācijas koncerts notiks 24. martā plkst. 15.00 kinoteātrī “Splendid Palace”. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tīmekļa vietnē.

Sekot izdevniecības “Liels un mazs” jaunumiem var sociālo tīklu kontos "Facebook" un "Instagram", savi profili šajās platformās ir arī "BikiGrupai": "Facebook" un "Instagram".  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu