Noslēdzies atklātais konkurss par populārās mūzikas eksporta veicināšanas pasākumiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons 2023" ceremonija Ķīpsalas hallē
Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons 2023" ceremonija Ķīpsalas hallē Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā par mūsdienu ritmiskās, populārās mūzikas industrijas kartēšanu un informācijas aprites veicināšanu, industrijas izglītošanu par šī mūzikas žanra eksporta jautājumiem, kā arī populārās mūzikas industrijas pārstāvēšanu starptautiskos formātos un tās eksporta paplašināšanu uzvarējusi biedrība „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports”.

Biedrībai „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports” būs jāapkopo, jāuzkrāj un jāizplata informācija vienotā informācijas vietnē latviešu un angļu valodā par mūsdienu ritmiskās un populārās mūzikas industriju – autoriem, izpildītājiem, producentiem, konkursiem, pakalpojumu sniedzējiem, organizācijām, koncertu norises vietām visā Latvijas teritorijā, liekot uzsvaru uz potenciālajām eksporta iespējām.

Biedrības „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke.
Biedrības „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke. Foto: LaiPa

Tāpat biedrībai būs jāsniedz mūzikas industrijas pārstāvjiem aktuāla un savlaicīga informācija par konferencēm, semināriem, projektu konkursiem, apmācībām un citiem aktuāliem jautājumiem populārās mūzikas industrijas jomā gan Latvijā, gan ārvalstīs. Būs jārūpējas arī par ārvalstu sadarbības partneru informētību šajā jomā.

Vēl biedrības pienākumos ietilps semināru, izglītojošo aktivitāšu un individuālo konsultāciju organizēšana par aktuālajiem jautājumiem populārās mūzikas jomā. Biedrībai būs jārūpējas par aktivitātēm, kas veicina eksportpotenciālu produktu radīšanu, jāatbalsta uz izcilību vērstu pasākumu organizēšana.

Minēto valsts pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir trīs gadi; to īstenošanai paredzēti finanšu līdzekļi 55 000 eiro gadā – 30 000 eiro gadā nacionālā līmeņa apbalvojuma Mūzikas ierakstu gada balvas „Zelta Mikrofons” norises atbalstam un 25 000 eiro gadā pārējo uzdevumu īstenošanai.

Administratīvo izdevumu segšanai biedrība „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports” var izlietot līdz 25 % no piešķirtā finansējuma.

Ar biedrības statūtiem var iepazīties pievienotajā saitē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu