Gustavo ar jaunu dziesmu un video piesaka savu vērienīgāko arēnas šovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aksels Bergs

Straumēšanas un lejupielādes platformās nonācis mūzikas producenta un izpildītāja Gustavo jaunais skaņdarbs un tā videoklips ”Kāds sakars?”, kas ir pirmais no gaidāmā četru singlu maratona. Līdz ar jaunā singla publicēšanu Gustavo izziņo koncertu jeb arēnas šovu, kas notiks 6. decembrī “Arēnā Rīga”.

Jauno dziesmu piesaka pats Gustavo: “Kad uzsāku veidot savu ceturto studijas albumu “Tagad tikai sākās”, tāpat kā daudzus, mani satrieca kaimiņvalstī notiekošā ģeopolitiskā traģēdija. Šokējošās ziņas par karu uzjundīja virkni spēcīgu pārdzīvojumu un emocionālu jautājumu. Nolēmu dažus no tiem apkopot un izpaust dziesmas formā, lai tādējādi ilustrētu pēdējā albuma tapšanas kontekstu.”

Četru turpmāko nedēļu laikā ik trešdienu visās straumēšanas platformās tiks publicēta viena jauna dziesma un tās ekranizācija. Jauno Gustavo singlu maratons tiks noslēgts 27. martā, kad dienas gaismu ieraudzīs mūziķa ceturtā studijas albuma “Tagad tikai sākās” pārizdevums jeb deluxe versija, kas ir papildināta ar četrām dziesmām un vienu muzikālu etīdi.

“Pagājušā gada noslēgumā kopā ar režisoru Rihardu Gēci nonācām līdz diezgan trakai idejai – uzfilmēt videoklipus visām četrām jaunajām kompozīcijām. Tā radās doma par singlu un īsu videoklipu maratonu, kurā tos publicētu reizi nedēļā, lai mēneša beigās apvienotu muzikālā īsfilmā,” komentē autors.

Foto: Edijs Andersons

Vienlaicīgi ar jaunā singla “Kāds sakars?” publicēšanu Gustavo izziņo šī gada vienīgo koncertu jeb arēnas šovu, kas notiks 6. decembrī “Arēnā Rīga”. Koncerts tiks veltīts ceturtajam studijas albumam “Tagad tikai sākās”.

Foto: Publicitātes foto

“Pēc iepriekšējā arēnas lielkoncerta, kuru veltīju debijas albumam “Beidzot!”, saņēmu ļoti daudz sajūsmas pilnu atsauksmju par scenogrāfijas un vizuālajiem risinājumiem, kas to padarīja par spilgtu un pārdomātu šovu,” saka Gustavo. “Toreiz ar komandu panācām to, ka kustība pa skatuvi notika ne tikai horizontālā plaknē, bet arī vertikālā. Vietām mums pat sanāca padzēst robežas starp to, kas notiek realitātē, un to, ko rādīja milzu ekrānā. Šoreiz latiņu scenogrāfijas ziņā celsim vēl augstāk, izmantojot “Arēnas Rīga” plašo telpu tā, ka droši varēs pateikt: “Jā, lūk, tas ir pamatīgs arēnas šovs, kuru ir bauda ne tikai klausīties, bet arī skatīties!” Tā noteikti būs mana līdz šim dinamiskākā un dramaturģiskiem pavērsieniem bagātākā koncertprogramma, kurā apvienošu jaunā albuma materiālu un, protams, spilgtākos hitus,” uzsver mākslinieks.

Gustavo savā lielkoncertā "Beidzot" 2022. gadā, "Arēnā Rīga". Kopā ar kolēģiem Ozolu un Papa Chi.
Gustavo savā lielkoncertā "Beidzot" 2022. gadā, "Arēnā Rīga". Kopā ar kolēģiem Ozolu un Papa Chi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Gustavo daiļrades kontekstā 2024. gads būs veltīts aizraujošiem stāstiem. Sākumu šim gājumam iezīmē nupat izdotā grāmata “Beidzot! dziesmu teksti un starpgadījumi”. Tās 470 lapaspusēs apkopoti 78 dziesmu teksti, 28 piedzīvojumu stāsti un līdz šim nepublicētas fotogrāfijas, kas raksturo gan personīgo, gan Latvijas repa mūzikas dzīvi laikā no 2001. līdz 2011. gadam.

Kopā ar repa cīņu biedriem rolandu če, ansi un Ozolu. 
Kopā ar repa cīņu biedriem rolandu če, ansi un Ozolu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Gustavo arēnas šova “Tagad tikai sākās” biļetes pieejamas vietnē www.beidzot.lv.

Sekot līdzi mūziķa gaitām iespējams viņa "Facebook" un "Instagram" kontos.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu