Latvijas mūzikas topā debitē jaunas dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziesma "Raķešu zinātne" (Fiņķis un Patrisha) saņēma divas "Zelta mikrofona'24" balvas
Dziesma "Raķešu zinātne" (Fiņķis un Patrisha) saņēma divas "Zelta mikrofona'24" balvas Foto: Pauls Zvirbulis / TVNET

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Šī gada desmitā nedēļa iepriecina ar vairākiem jaunumiem gan straumēšanas, gan radiostaciju topā.

Foto: publicitātes

Straumētāko singlu top 20 virsotnē joprojām ir Ty Dolla $ign un Kanjē Vesta singls “Carnival” no 10. februārī izdotā albuma “Vultures 1”. Šajā nedēļā otrajā vietā ierindojies Djo ar “End of Beginning”, bet trešajā vietā ir Bensons Būns ar “Beautiful Things”.

“Raķešu zinātne” - Fiņķa un Patrishas dziesma topā ir jau 51 nedēļu. Ar divām dziesmām trijniekā ir “Singapūras Satīns” - otrajā vietā ir “Uz Seen”, kas topā ir jau 62 nedēļas. “Degviela” ir trešajā vietā, un topā tā ir jau 40 nedēļas. Ceturtajā vietā ir jaunums - GACHO un Kurta sadarbība “Puse Cigaretes”.

Foto: publicitātes

Radiostaciju top 20 virsotnē šonedēļ debitē Dua Lipa ar “Training Season”, no troņa uz otro vietu gāžot Arianu Grandi ar “yes, and?”. Savukārt trešajā vietā līdzīgi kā straumēšanas topā ir Bensons Būns ar “Beautiful Things”. Radiostaciju topa ilgdzīvotāja ir Kenja Greisa ar dziesmu “Strangers”, kas topā atrodas jau 26 nedēļas un šoreiz ieņem astoto vietu.

Lielajā topā šoreiz ir arī pašmāju singli: līderi “Musiqq” ar “Mākslas darbs” ieņem 14. vietu un topā atrodas sešas nedēļas, bet “Astro'n'out” ar “Lai Labāk Gulētu” ir 18. vietā un topā atrodas četras nedēļas. Pašmāju singlu topa trešajā vietā debitējuši “Instrumenti” ar “Man patīk”. No latviešu singliem šobrīd nav izteiktu ilgdzīvotāju. “Musiqq”, Zebrenes un Justa dziesmas topā ir visilgāk - sešas nedēļas.

Drīzumā gaidāms

Jau šajā nedēļā jauno albumu “Tagadne” prezentēs Aija Andrejeva. Viņas sadarbība ar ansi dziesma “Jūk” radiostaciju topā ir devītajā vietā. Drīzumā jaunu albumu (tā kaceklis jau klejo pa internetu) sola reperis Wiesulis un producents sangvn, kuru mūzika ir iecienīta straumēšanas topā: šajā nedēļā dziesma “Ko tā?” ieņem piekto vietu, bet “Itālija” ir septītā straumētākā.

Aizvadītajā piektdienā 8. martā albumu “Eternal Sunshine” izdeva Ariana Grande, kas vietnē Spotify kļuva par 2024. gada vienā dienā visvairāk straumētāko albumu. Nākamajā nedēļā redzēsim, vai tas atblāzmosies Latvijas straumēšanas topā. Tandēms Ty Dolla $ign un Kanjē Vests ir plānojis izdot vēl divus “Vultures” albumus, nākamais tiek solīts jau martā. Jaunākās ziņas vietnē “x” vēsta to, ka Vests “Vultures 2” neiekļaus straumēšanas platformās, bet gan pārdos par 20 dolāriem savā mājaslapā. Atliek cerēt, ka 2024. gads atnesīs ne vien jaunus singlus, bet arī jaunas (sen aizmirstas) mūzikas prezentēšanas stratēģijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu