Starptautiskajā literatūras mekā Leipcigā Latviju pārstāvēs arī dzejnieks Toms Treibergs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs.
TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Marta otrā pusē Vācijā norisināsies starptautiskais Leipcigas grāmatu tirgus (Leipziger Buchmesse), kurā ar nacionālo stendu un pasākumu programmu piedalās arī Latvija. Pārstāvju vidū būs arī dzejnieks un TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs.

Slavenajā Leipcigas grāmatu tirgū Latviju pārstāvēs platforma "Latvian Literature", bet pasākumu programmā piedalīsies četri dzejnieki: Inga Pizāne, Ligija Purinaša, Māris Salējs un Toms Treibergs.

Vienā no starptautisko grāmatu svētku ietvaros organizētajiem pasākumiem "Late night show with Latvian Poets" organizatori pašmāju dzejniekus piesaka šādi: "Adriana Kasnica studijā viesosies četri noslēpumaini dzejnieki no Latvijas.

Latvijā gandrīz visi raksta vai deklamē dzeju. Latviešiem dzeja nav tikai literatūras žanrs, bet visas tautas pastāvēšanas forma. Vai skumji, vai priecīgi, latvieši pievēršas dzejai. Paņem no plaukta grāmatu, mazliet pašķirsta un - atrod īsto dzejoli! Ja neko neatrod, nopūšas un pats uzraksta."

Apgādā "Parasitenpresse" nesen tika izdota antoloģija "Mir war, als ob es klopfte" ar divpadsmit latviešu dzejnieku dzejoļiem vācu valodā. Dzejas izlases autoru vidū ir arī augstākminētie Latvijas pārstāvji Leipcigas grāmatu tirgū.

Vairāk par pašiem dzejniekiem:

Inga Pizāne ir dzejniece, kas aizraujas ar fotogrāfijas mākslu, kino un meditāciju. Viņa ir piedalījusies dzejas festivālos Eiropā un ASV un līdz šim ir izdevusi trīs dzejas sējumus. Sējums “Having Never Met” tika izdots angļu valodā ASV.

Ligija Purinaša ir dzejniece, literatūrkritiķe un žurnāliste, kas ir apņēmusies popularizēt latgaliešu kultūru. Viņa ir izdevusi divas dzejoļu grāmatas. Ligijas Purinašas dzejoļi izdoti arī angļu tulkojumā Lielbritānijā bilingvālajā antoloģijā "Pēdējais modelis / Pādejais modeļs".

Māris Salējs ir dzejnieks, literatūrkritiķis un tulkotājs, tulko dzeju no poļu, krievu un ukraiņu valodas un dāvinājis Rīgas Rakstniecības un mūzikas muzejam pašausto gobelēnu. Līdz šim izdoti pieci Māra Salēja dzejas sējumi.

Toms Treibergs ir dzejnieks, žurnālists un TVNET Kultūras redaktors, teātra un kino kritiķis, kā arī skeču teātra "Nerten" līdzdibinātājs, režisors un aktieris. Izdevis trīs dzejas sējumus. Ar Toma Treiberga autordarbiem un podkāsta "Nav divu Tomu" epizodēm var iepazīties šeit.

Foto: publicitātes

Platforma "Latvian Literature" izveidota, lai veicinātu latviešu literatūras atpazīstamību un eksportu, nodrošinātu starptautisku sadarbību starp izdevējiem, literatūras aģentiem, rakstniekiem, tulkotājiem, literatūras un izdevējdarbības jomā strādājošām organizācijām. "Mēs esam šeit, lai sniegtu jums daudzveidīgu informāciju par latviešu autoriem, grāmatām, mūsu izdevējdarbības nozari un inovācijām nozarē," par sevi mājaslapā raksta organizācija.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija Latvijas nacionālos stendus starptautiskajos grāmatu gadatirgos sāka rīkot 1993. gadā. Ik gadu Latvijas stends ticis organizēts Frankfurtē, periodiski – Baltijas grāmatu gadatirgos Tallinā un Viļņā, vienu vai vairākas reizes – Leipcigā, Jeruzalemē, Varšavā, Madridē, Prāgā, Kijevā un Pēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu