"Tas bija apzināts solis no viņa puses." Viktors Runtulis par dēla aiziešanu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Runtulis
Viktors Runtulis Foto: Lita Krone/LETA

Pirms četriem gadiem 29 gadu vecumā no dzīves aizgāja mūzikas producents Matīss Runtulis. Viņa tēvs producents un režisors Viktors Runtulis raidījumā "Dž. Spot" atklāti runāja par dēla aiziešanu. 

Runtulis neslēpj, ka dēla aiziešanas faktu joprojām nespēj pieņemt. "Smaga tēma, un visu šo dzīvīti pārmetīšu sev, ko es nesajutu un varēju izdarīt..."

Viņš turpina:

"Iepriekšējā dienā pirms aiziešanas mēs vēl komunicējām, mēs vēl sēdējām un runājām. Viņš bija pirmo reizi tik mazrunīgs un tik kluss, un to es neņēmu kaut kā vērā laikam."

Iepriekš medijos izskanējis, ka Runtulis, iespējams, lietoja narkotikas un bija sapinies ar nepareizu kompāniju. Nu viņa tēvs saka: "Tas bija apzināts solis no viņa puses, tas bija diezgan ilgi un dziļi pētīts, pēc tam, kad redzēju viņa pierakstus un dziesmu tekstus. (..) Nu, kā... Viņš nolēma aiziet! (..) Viņam bija citas lietas iekšējas. Narkotikas - viņš ar tām apslāpēja tās. Viņš saprata, ka viņš to nevarēs dabūt ārā."

Runtulis arī atsauc atmiņā dienu, kad tas notika, sakot: "Sviestainākais man, ko es neatceros, kā tas notika: viņš pusdeviņos man atsūtīja SMS, es parasti jau pusastoņos esmu augšā, bet tad es gulēju. Es nepamodos! Es pamodos tikai desmitos no zvana, ka viņš ir aizgājis. Kas mani iemidzināja tajā brīdī... Es nezinu! Kaut kas tur tā notika, jā..."

Jau ziņots, ka Matīss Runtulis jeb "Mr.Myster" muzikālo karjeru sāka kā ģitārists un gāja cauri dažādu žanru periodiem – pirmsākumi meklējami rokmūzikā, turpinot ar džezu un visbeidzot nonākot līdz elektronikai. Kompozīcijās dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats raksta, samplē un apstrādā. Dzīvās uzstāšanās vienmēr bija piedzīvojums, priekšnesumus bieži pavadīja videoprojekcijas, kā arī "Mr.Myster" labprāt dalīja skatuvi ar citiem izpildītājiem - pārsvarā džeza mūziķiem.​

Ja esat nonācis krīzes situācijā un ir domas par pašnāvību, aicinām nebaidīties un vērsties pēc palīdzības! Ir iespējams sazināties ar diennakts krīzes centru pa tālruņa numuru 67222922, 27722292, akūtos gadījumos jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruņa numuru 113 vai jāvēršas pie ģimenes ārsta vai pie citas personas pēc palīdzības.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu