Grafiķe un mākslas pedagoģe Ieva Baumgarte: "Katrs var arī zīmēt!"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Grafiķe, gleznotāja un mākslas pedagoģe Ieva Baumgarte, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, skaidro, kāpēc ikkatram vajadzētu praktizēt mākslu, neļaujoties aizspriedumam. Tāpat māksliniece atklāj kādu netipisku veidu, kā veidot savus mērķus, plānus un idejas, kas palīdz tiem ātrāk piepildīties.

“Mākslu varētu praktizēt jebkurš,” raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam stāsta Baumgarte. “Tāpat kā jebkuram ir brīvība dejot, dziedāt, gleznot, zīmēt, un es esmu par to, ka cilvēkam šī izpausme ir vērtīga un tāda pienesoša viņa personībai, viņa noskaņojumam, dzīves posmam. Jā, es par krāsām un par to, ka mākslai – būtu lieliski, ka tā būtu vairāk arī mums katram, nebūtu tas aizspriedums, ka zīmēšana vai gleznošana – tas nav man.”

Viņa turpina: “Kā es saku, katrs var dziedāt. Es arī dziedu, pārsvarā bērniem, līdz viņi man palūdz izbeigt. Katrs var arī zīmēt. Var arī nevienam nerādīt.” Māksliniece vēlas arī iedvesmot, daloties savā pieredzē, kā uz papīra uzlikt mērķus, plānus un idejas. “Nevis pierakstu, bet uzzīmēju,” viņa iesaka.

“Vispār, ja tā aizdomājas, ir liels spēks tieši tajā uzzīmēšanas momentā, jo divās dimensijās mēs kaut ko jau radām. Tad es tā, lai iedvesmotu klausītājus un arī tevi, ka tas zīmēšanas process, tā ir tāda jauku lietu piesaistīšana. Sākumā tas ir divās dimensijās – tu tā to jau jūti un saliec visu pa plauktiņiem, uzzīmējot. Man ļoti bieži vien ir piepildījies – zīmējums atnesis to realitāti dzīvē,” atzīst Baumgarte.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu