Virkne Latvijas mākslinieku un sportistu iesaistījušies Ukrainas atbalsta akcijā "Brīvības putni"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas un Latvijas karogi
Ukrainas un Latvijas karogi Foto: Lita Millere/LETA

Rīgā pie Kongresu nama šodien notiks pasākums, kurā informēs par Ukrainas atbalsta kampaņu "Brīvības putni", informēja pasākuma organizatori.

Lietuvas Pakrojas muiža kopā ar Lietuvas nevalstisko organizāciju (NVO) "Stipri kopā" rīko Ukrainas atbalsta kampaņu "Brīvības putni", kurā aicina piedalīties arī latviešus.

Akcijas ietvaros tiks radīti vairāki simti krāsaino putnu būru, ko veidos un apgleznos Lietuvas, Latvijas un Ukrainas mākslinieki, sabiedrībā pazīstamas personības, skolas, bērnudārzi, dažādas kopienas un organizācijas. Putnu būri tiks tirgoti izsolēs, visu iekasēto naudu nododot organizācijai "Stipri kopā", lai iegādātu kamikadzes dronu "Strazds".

Latvijā akciju ar savu piedalīšanos atbalstījuši Andrejs Osokins, Andris Bulis, "Dagamba" mūziķi, Evilena Protektore, Jānis Ikaunieks, Katrīna Gupalo, Lauris Reiniks, Māris Verpakovskis, Olga Rajecka, Rēzija Kalniņa, Samanta Tīna, grupa "Sudden Lights" un "Tautumeitas", 3x3 basketbola olimpiskā komanda un citi.

Akcijas organizatori šodien iepazīstinās medijus ar droniem, kas tiks iegādāti par akcijas ietvaros iegūtiem līdzekļiem, kā arī ar jau gataviem Latvijas slavenību apgleznotajiem putnu būriem.

Pasākumu vadīs Andris Bulis, un tas sāksies plkst.14.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu