Būū: "Man ir pazīstama depresija" (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Būū (Ilze Fārte)
Dziedātāja Būū (Ilze Fārte) Foto: Edijs Pālens/LETA

Dziedātāja Būū (īstajā vārdā Ilze Fārte) intervijā žurnālam "Ieva" atklāti runā par, iespējams, zemāko punktu dzīvē un to, kā viņai palīdzējusi terapija. 

"Man ir pazīstama depresija - Veldres ielas stacionāra līmenī," atklāj Būū.

Viņa turpina: "Spilgtākā pieredze bija laikā, kad vēl dzīvoju komunālajā dzīvoklī un nespēju sevi pieņemt, man diagnosticēja smagu, suicidālu depresiju. Manuprāt, man tolaik bija pilnīgi depresīvi dzīves apstākļi. Pietika naudiņas samaksāt par dzīvokli, bet biju ne tik labās attiecībās un arī nejutos tik stipra, lai ietu prom, - klasiskais stāsts. Cilvēki apkārt teica, ka viss, ko radu, ir sūds.

Visi šie apstākļi noveda līdz ļoti, ļoti nelaimīgai jaunai meitenei. Toreiz likās, ka šo visu turpināt nav jēgas, nav jēgas dzīvot."

Būū norāda, ka viņai ir liela empātija pret cilvēkiem, kas ir depresijā vai tai tuvojas. "No depresijas baidos kā no buboņu mēra, jo tā ik pa laikam atnāk apsveicināties. Ir dažas lietas, ko esmu sapratusi, ko nevajag darīt, kā par sevi rūpēties. Un dažreiz es nezinu, kāpēc depresija atnāk. Vai arī zinu, bet vēl neesmu gatava to pieņemt. Tāpēc terapija ir labākā investīcija ever," teic viņa. 

Dziedātāja, kura sevi sauc par darbaholiķi, norāda, ka viņai joprojām ir brīži, kad mentāli ir grūti. "Man ir ļoti stresains darbs, slodze, būt publiskai personai nav viegli. Es esmu jauna, ambicioza sieviete, jauna uzņēmēja. 95% laika, ko pavadu terapijā, runāju par darbu, es esmu darbaholiķe."

Būū ir mūziķe, kas ir ieguvusi plašu popularitāti ar savu unikālo stilu un pārsteidzoši daudzveidīgo mūzikas izpildījumu.

2022. gada februārī Būū saņēma divas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" statuetes nominācijās "Debija" un "Dziesma".

Ja esat nonācis krīzes situācijā un ir domas par pašnāvību, aicinām nebaidīties un vērsties pēc palīdzības! Ir iespējams sazināties ar diennakts krīzes centru pa tālruņa numuru 67222922, 27722292, akūtos gadījumos jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruņa numuru 113 vai jāvēršas pie ģimenes ārsta vai pie citas personas pēc palīdzības.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 20. marta numurā!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu