Dons no Izpildītāju un producentu apvienības saņēmis 5000 eiro Eirovīzijas dziesmas popularizēšanai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dons
Dons Foto: LTV/Lauris Vīksne

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) piešķīrusi 5000 eiro "Supernova" uzvarētājam Donam dziesmas "Hollow" popularizēšanas pasākumiem ārvalstīs, informēja LaIPA pārstāvji.

Pagājušajā gadā LaIPA atbalstu saņēma grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā", un, kaut arī dziesma neiekļuva lielajā finālā, tomēr tā izpelnījās atzinību no mūzikas mīļotājiem visā Eiropā, kā arī kļuva par pērnā gada straumētāko mūzikas ierakstu Latvijā, norāda organizācijas pārstāvji.

LaIPA 5000 eiro atbalstu Latvijas nacionālās atlases uzvarētājiem dziesmas popularizēšanas pasākumiem Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālam piešķir saskaņā ar LaIPA padomes 2023. gada 6. marta lēmumu, par fonogrammas popularizēšanas pasākumiem starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa ietvaros no 2023. gada līdz 2026. gadam.

Atgādinām, ka Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, Latviju pārstāvēs Dons, kas uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova 2024".

Dons ir pieredzējis latviešu mūziķis, kurš izdevis deviņus albumus un vairākkārt uzvarējis Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā "Muzikālā banka", kā arī ieguvis vairākas Mūzikas ierakstu gada balvas. 2021. gadā Dons sāka sadarbību ar mūzikas izdevniecību "Universal Music Group". Mūziķis zināms ar tādiem singliem kā "Pēdējā vēstule", "Pāriet bailes" un "Salauzta sirds". Komentējot savu dziesmu "Hollow", mūziķis izsakās ar Imanta Ziedoņa vārdiem: "Šausmīgi daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās."

Konkursa "Supernova" uzvarētāju noteica skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus balsojuma rezultātus ar žūrijas piešķirtajām vietām un skatītāju vērtējumu Latvijas Televīzija publicēs drīzumā. Drošības apsvērumu dēļ konkursa žūrijas sastāvu Latvijas Televīzija atklās maijā, kad būs noslēdzies Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Šī gada Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvija savu dziesmu vērtējumam pieteiks otrajā pusfinālā 9. maijā. Tajā kopā ar Latviju piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli šogad notiks 7. un 9. maijā, bet fināls - 11. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu