FOTO Aizvadīta pirmizrāde dokumentālajai filmai par slēpotāju Patrīciju Eiduku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 19. martā, kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvoja filmu studijā “Mistrus Media” veidotā režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma “Patrīcija”, kas vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavo meitu olimpiskajām spēlēm, un brāļiem, kuri kļūst par viņas atbalstu, – par dzīves pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku.

Filmas pirmizrādē piedalījās tās galvenā varone Patrīcija Eiduka, kura bija ieradusies Latvijā pēc labākās sezonas savā sportistes karjerā elites slēpotāju vidē, kuplā Eiduku ģimene, kuru dzīvesstāsts un vērojums veido filmas sižetu, kā arī Latvijas kino un sporta elites pārstāvji. Filma skatītājos raisīja pozitīvas emocijas un atsauksmes.

“Noskatoties filmu, saņēmu ļoti lielu motivācijas devu un vēlreiz atradu atbildi, kāpēc to visu daru,”

atzina filmas galvenā varone Patrīcija Eiduka.

Foto: Publicitātes foto

“Šī filma ir tas, kā ļoti pietrūkst tādam parastam sporta līdzjutējam. Šeit bija ļoti maz sporta, bet ļoti daudz cilvēcības. Tieši tas, ko mēs nezinām, neredzam un pat nevaram iedomāties. Un tā ir šīs filmas lielākā vērtība,” teica Anatolijs Kreipāns.

Foto: Publicitātes foto

“Tādā tuvplānā sportista ikdiena, traģika, grūtības – es pirmo reizi redzēju. Tādā apjomā, tik dabiski. Patrīcija demonstrē sportista etalonu, kādam jābūt sportistam, ar kādu attieksmi, cīņassparu, izpratni par lietām – tas bija izcili!” tā režisors, sporta žurnālists Andris Ušackis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu