Inga Grencberga skaidro, kā Džilindžers ietekmējis viņas jauno grāmatu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Rakstniece, grāmatu lasītāja un vēstniece Inga Grencberga nule laidusi klajā savu otro grāmatu "Marija /deɪʒɑ ˈv(j)u/". Atklāšanas pasākumā viņai līdzās bija vīrs režisors Dž. Dž. Džilindžers.

 Džilindžers sarunā ar "Privāto Dzīvi" atzīst, ka sievas grāmatu satura ziņā nekādā veidā nav ietekmējis. "Taču es radīju rakstīšanai atbilstošu vidi. Vasarās, kad ar auto braucām ilgstošos ceļojumos, no rītiem vienmēr viņai pasniedzu brokastis, pēcpusdienā glāzi vīna, vakarā vakariņas. Tādā ziņā es viņai palīdzu, bet radošajā procesā neiejaucos," uzsver viņš.

Grencberga atklāj, ka grāmata tapusi trīs ceļojumu laikā - uz Spāniju, Grieķiju un Itāliju. Ikreiz, kad tika veikta apartamentu rezervācija, Džilindžers esot rādījis telpu fotogrāfijas un teicis: "Redz, kur tev būs galdiņš, pie kura rakstīt."

Rakstniece atklāj, kā tapa grāmatas nosaukums. "Grieķijā sēdējām kādā tavernā un Džilis man prasa, kā sauksies grāmata. Teicu, ka neteikšu, vien atklāju, ka galvenā varone ir Marija. Viņš uzreiz: dežavū. Tā arī radās grāmatas nosaukums," atminas rakstniece. 

Inga Grencberga ir rakstniece, grāmatu lasītāja un vēstniece. Viņas debijas romāns “Sestā sieva” uzreiz pēc iznākšanas kļuva par pārdošanas sensāciju. Tas izdots un guvis atzinību arī ārpus Latvijas.

Foto: Svinīgā gaisotnē, ar glaunu viesu klātbūtni atvērta Ingas Grencbergas jaunākā grāmata

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 26. marta numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu