Navaļnija atraitne velta emocionālu ierakstu dēlam dzimšanas dienā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atraitne Jūlija Navaļnaja sociālajos tīklos publiski apsveikusi abu dēlu dzimšanas dienā. 

Navaļnija publiskojusi ģimenes foto, pievienojot ierakstu: "Šodien Zaharam aprit 16 gadi. Daudz laimes dzimšanas dienā, mazulīt! Tu esi liels prieks, lepnums un mīlestība. Gudrākais, atbildīgākais un neatlaidīgākais. Un tu lieliski joko.

Tāpat kā tētis.

Esi laimīgs, lūdzu, neatkarīgi no tā. Es tevi tik ļoti mīlu."

Jau ziņots, Aleksejs Navaļnijs mira ieslodzījumā 16. februārī. Krievijas opozīcijas līderis tika apglabāts 1. martā Maskavas Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem.

Atvadīšanās laikā kapsētā skanēja dziesma "My Way", kā arī arī filmas "Terminators 2" beigu tēma. Kā paskaidroja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs, tā bija politiķa mīļākā filma.

Bērēs nevarēja piedalīties Navaļnija atraitne Jūlija, kā arī viņu bērni.

"Es nezinu, kā dzīvot bez tevis, bet es pacentīšos, lai tu tur augšā priecātos par mani un lepotos ar mani. Es nezinu, vai man tas izdosies vai ne, bet es centīšos. Mēs noteikti kādu dienu satiksimies. Man ir tik daudz neizstāstītu stāstu tev, un man telefonā ir tik daudz tev saglabātas dziesmas, muļķīgas un smieklīgas, un vispār, godīgi sakot, briesmīgas dziesmas, bet tās ir par mums, un es tik ļoti gribēju tev iedot tās noklausīties. Un es tik ļoti gribēju skatīties, kā tu tās klausies un smejies, un tad apskauj mani. Mīlu tevi mūžīgi. Dusi mierā," sociālajā tīklā "Instagram" rakstīja Jūlija Navaļnaja.

Policija pēc apbedīšanas ielaida kapsētā cilvēkus ar ziediem. Pie kapsētas bija izveidojusies vairāku tūkstošu cilvēku gara rinda.

Tikmēr pūlis pie kapsētas sāka skandēt saukļus "Nē karam!", "Nost ar slepkavu varu!" un "Mēs nepiedosim!".

Pirms tam notika atvadīšanās no Navaļnija Maskavas Marjinas rajona Dievmātes ikonas "Remdē manas skumjas" baznīcā, pie kuras bija pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Kad īsi pirms paredzētās ceremonijas sākuma pie baznīcas ieradās katafalks ar opozicionāra zārku, pūlis sāka skandēt: "Navaļnijs, Navaļnijs!" un "Tu nebaidījies, mēs nebaidāmies!"

Lai atvadītos no Krievijas opozīcijas līdera, ieradās ASV, Francijas un Vācijas vēstnieki, kā arī vairāku citu Eiropas Savienības (ES) valstu diplomātiskie pārstāvji.

Lai piedalītos ceremonijā, ieradās arī bijušais Jekaterinburgas mērs Jevgēnijs Roizmans, kā arī Boriss Nadeždins un Jekaterīna Duncova, kam Krievijas varasiestādes liegušas kandidēt tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās.

Līdz brīdim, kad pie baznīcas ieradās katafalks ar zārku, notiekošo varēja vērot televīzijas kanāla "Doždj" translācijā, taču mobilo sakaru bloķēšanas dēļ notikuma vietā translācija tika pārtraukta.

Varasiestādes brīdinājušas, ka "jebkāda nesankcionēta pulcēšanās būs likumpārkāpums un tie, kas tajā piedalīsies, tiks saukti pie atbildības".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu