Saulkrastu koris “Anima” izdod dziesmu un video stāstu “Lec, saulīte, rītā agri!”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Bluka

Par jaunizdotās dziesmas pamatu ņemta latviešu tautasdziesmas divrinde “Lec, saulīte, rītā agri, lec ar Dieva padomiņ’!”, ko izdzied solistes Laura Leontjeva un Elīna Ose kopā ar kori “Anima”, bet muzikālo oriģinālskanējumu radījis komponists Kristaps Kievkalns, kura jubilejas koncertos šopavasar būs dzirdama arī šī dziesma.

Dziesma rakstīta īpaši Saulkrastu korim “Anima” un solistēm Laurai Leontjevai un Elīnai Osei, kuras improvizācijas manierē izdzīvo dziesmas pamatmotīvu no klusinātas lūgšanas līdz dvēseles kliedzienam. Komponists tautasdziesmas vārdus ietērpis skaniski plašā un muzikāli latviskā dabas ainavā, kas tiecas pēc gaismas, cerības un mierinājuma.

Dziesmas video piedalās aktrise Madara Botmane, kuras sniegumā atainots skarbs un sirdi plosošs sievietes stāsts par nonākšanu dzīves šķietami viszemākajā punktā, pēc kura viņa izvēlas celties, iet, izciest, lūgt, atbrīvoties un tapt dziedinātai.

“Par to, cik plaša ir Madaras jūtu pasaule un talants, es pārliecinājos, filmējot šo video ne tajos labvēlīgākajos laika apstākļos, bet tas bija tieši tas, kas vajadzīgs, lai piedzīvotu patiesu emociju izvirdumu,”

atklāj video stāsta režisore Laura Leontjeva.

Foto: Ritvars Bluka

Mūzikas video operators un montāžas režisors ir Ritvars Bluka, ar kuru Saulkrastu korim izveidojusies cieša sadarbība. Savukārt dziesmas ierakstā kopā ar kori un solistēm piedalījusies arī instrumentālā grupa: Kristaps Krievkalns (taustiņi), Kristjāns Krievkalns (elektronika), Andis Klučnieks (flauta), Miķelis Vīte (sitamie instrumenti). Skaņas apstrādi veicis Armands Treilihs.

Foto: Edijs Andersons

“Lec, saulīte, rītā agri!”, kā arī kormūzikas cikls “Krastā saviļņots” kora “Anima” sniegumā izskanēs komponista Kristapa Krievkalna jubilejas koncertos Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā. Kā ziņots iepriekš, Kristaps Krievkalns ar draugiem-mūziķiem un Saulkrastu kori “Anima” gaidīs savus klausītājus koncertā ““Krastā saviļņots” / Istabā pie melomāna”

Foto: Publicitātes foto

Koncertu norises laiki un vietas:

7. aprīlis, Cēsis, Vidzemes koncertzāle;

20. aprīlis, Rēzekne, Latgales vēstniecība “GORS”;

17. maijā (kas, zīmīgi, ir arī Kristapa dzimšanas diena) - Rīga, VEF Kultūras pils.

Biļetes iepriekšpārdošanā iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu