Patriks Peterson izdod personisku singlu “Why”, kas veltīts pārdzīvojumu izpratnei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu “Why”, kas vēsta par sarežģītu apjukuma, bet tajā pašā laikā arī nebeidzamas cerības piepildītu mīlestības ceļu, klajā nācis mūziķis Patriks Peterson. Singlam tapis arī video, kas radīts retro noskaņās.

Ar dvēseliskiem vārdiem un vokāliem Patriks dziesmā stāsta par pārdzīvojumiem, kas rodas mirklī, kad mīlestība kļūst sarežģīta un neskaidra. Tas ir milzu apjukums un reizē arī nebeidzama cerība.

Šajā skaņdarbā klausītāji var sagaidīt autentisku un vienlaikus senlaicīgu skanējumu, ko Patriks īstenojis, iedvesmojoties no septiņdesmito gadu mūzikas, tomēr vienlaicīgi saglabājot mūsdienu popmūzikas nianses.

“Laikam tomēr esmu sena dvēsele,”

smej Patriks. Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir pats Pētersons, bet producējis to kopā ar Kasparu Ansonu, kuram uzticēta arī dziesmas pēcapstrāde. Radošajā procesā piedalījušies arī Jānis Kalniņš (ģitāra), Raivo Vaivars (bass) un Artis Orubs (bungas un perkusijas).

“Domāju, ka šo dziesmu sapratīs ikviens, kurš savās attiecībās kādreiz ir nokļuvis neskaidrību strupceļā. Vienalga, vai tās ir neskaidrības par esošo, vai par nākotni, būt neziņā un meklēt atbildes tur, kur tās nespēj atrast, ir patiesi mulsinoši.

Vislabāk savas emocijas vienmēr esmu varējis iztulkot, pārvēršot tās dziesmā, tāpēc visas dziesmas, ko pats rakstu, vienmēr ir personiskas.

Daudzas no šīm emocijām noteikti pazīst arī klausītāji, tāpēc ceru, ka šī dziesma ar viņiem rezonēs un katrs spēs tajā saklausīt kādu savu piedzīvojumu vai pārdzīvojumu, kas reiz pieredzēts, nebaidoties ieskatīties tam tieši acīs,” saka Patriks.

Dziesmai “Why” tapis arī mūzikas video, kas filmēts Tallinā. Klipa režisors ir Hanss Linnutaja, bet galvenā operatore – Elīza Dombrovska. “Dziesmā paustās sajūtas centāmies vizualizēt, tāpēc videoklips, nenoliedzami, arī ir retro noskaņās,” skaidro Patriks.

Patriks Peterson, pilnā vārdā Elviss Patriks Pētersons, dzimis 2001. gadā un ir pazīstams kā dziedātājs, dziesmu autors un mūzikas producents. Patriks bijis muzikāls no agras bērnības, uz pirmajām klavieru nodarbībām sācis iet jau sešu gadu vecumā.

2016. gadā jaunais talants absolvēja Ādažu Mākslas un mūzikas skolu klavierspēlē, vairākus gadus piedalījās mūzikas skolas orķestrī un dziedāja vairākos ansambļos, kā arī pie dažādiem pedagogiem apguva pamatus ģitāras un kontrabasa spēlē.

Foto: Publicitātes foto

Pirmās oriģināldziesmas angļu valodā Patriks sācis rakstīt 16 gadu vecumā, neilgi pēc tam tās pirmo reizi prezentēja mūzikas un mākslas festivālā "Bildes" 2018. un 2019. gadā.

2020. gadā absolvējis Rīgas Valsts 1. ģimnāziju.

Dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sestajā sesijā Patriks iepazinās ar producentu Kasparu Ansonu un dziedātāju Oskaru Deigeli, ar kuriem sadarbojās un 2020. gada novembrī izdeva savu pirmo singlu "Parā’ man!". Singls guvis panākumus vairākās radiostacijās, iekļūstot topu desmitniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu