Ainaram Virgam - 60! Liepājā notiks rokmūziķa koncerts

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Virga
Ainars Virga Foto: Paula Čurkste/LETA

Liepājas Olimpiskajā centrā šovakar plkst.19 notiks rokmūziķa Ainara Virgas koncerts, ar kuru mākslinieks atzīmēs 60 gadu jubileju, informēja producents Sandis Mohovikovs.

Mūziķis dzimis 1964.gada 6.aprīlī Liepājā un mūzikā darbojas kopš 1976.gada. Muzicējis grupās "Vabolītes", "Corpus", "Neptūns", "Liepājas kvartets", "Līvi", "Riga", "Liepājas brāļi" un "Virga Hard Orchestra".

2014.gada aprīlī nāca klajā Virgas pirmais soloalbums "Dziesmas par dzīvi un mīlestību", kurš tika atzīts par 2014.gada labāko metāla un roka albumu. Tāpat Virga ir festivāla "Virga fest" un "Līvi fest" organizators un idejas autors.

Viņš sarakstījis mūziku 2005.gada Liepājas teātra izrādei "Akmeņi" un 2007.gada mūziklam "Liepājas stāsts". Ar grupu "Līvi" piedalījies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" izrādēs Liepājas teātrī.

2015.gadā pēc vairāk nekā divdesmit gadu pārtraukuma Virga kopā ar dziedātāju "Alex", Uldi Marhileviču un Gunti Vecgaili izdeva grupas "Riga" savulaik ASV ierakstīto albumu "Riga in America", kurā ir dzirdama arī dziedātāja Igo balss.

Savas karjeras laikā Virga sadarbojies ar Olgu Rajecku, Igo, Ivo Fominu, Mārtiņu Ruski, Jāni Buķeli, Andri Ērgli, "Alex" un citiem dziedātājiem un mūziķiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu