"Bi-2" jau šovasar uzstāsies Rīgā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

15. jūnijā savā jaunā albuma "Alleluja" turnejā Rīgā, "Wondersalā" uzstāsies grupa "Bi-2".

Koncertā skanēs gan dziesmas no jaunā albuma, gan iepriekšējo gadu hiti "Moļitva", "Skoļzskije uļici", "Moja ļubovj", "Varvara", "Moi rok-n-roll", "Serebro", "Polkovņiku ņikto ne pišet" un citi skaņdarbi, kuriem parasti koncertos pievienojas klausītāju koris.

"Bi-2" jaunais albums "Alleluja", kas ir tūres nosaukuma pamatā, kļuva par tiltu starp divām pasaulēm - pandēmijas laikmetu un visas cilvēces pagrieziena punktu 2022. gadā. Tajā ir desmit dziesmas, kurās kopā ar bēdu sajūtu un bailēm no nezināmā nav iespējams nepārņemt mūziķu vēlmi palikt uzticīgiem saviem ideāliem.

Mīlestība. Cieņa. Brīvība. Tas viss notur virs ūdens nemierīgajā pasaulē, kura atrodas uz katastrofas sliekšņa…

"Mēs dzīvosim ar jums, mēs nesalūzīsim" - tā skan rindiņa no albuma pēdējā skaņdarba ar nosaukumu "Ličnoje prostranstvo", kura ir pilna mīlestības un gaišas cerības. "Padalieties tajās ar mums!" aicina mūziķi.

2022. gada aprīlī "Bi-2" atteicās no ieplānotā koncerta Omskā, jo virs skatuves bija reklāmkarogs ar Krievijas agresijas simbolu "Z". Tāpat "Bi-2" solists Jegors Bortņiks nosodīja iebrukumu Ukrainā, sakot, ka “Putina Krievija izraisa tikai pretīgumu un riebumu”, jo prezidents “Putins un visi viņa garīgi atpalikušie riebekļi ir iznīcinājuši valsti”.

Pēc notikušā Krievijas iekšlietu ministrija iekļāva Bortņiku "ārvalstu aģentu" reģistrā.

Savukārt šā gada sākumā pēc Krievijas pieprasījuma grupas dalībnieki tika aizturēti Taizemē.

Mūziķi tika aizturēti pēc koncerta Puketā par uzstāšanos bez darba vīzām. Katram no mūziķiem tika piemērots 95 ASV dolāru naudas sods, taču viņi netika atbrīvoti, bet gan nosūtīti uz aizturēšanas centru Bangkokā. Politiķis Dmitrijs Gudkovs, kurš draudzējas ar grupu, teicis, ka Krievijas ģenerālkonsuls Puketā Vladimirs Sosnovs pieprasīja “Bi-2” deportēt uz Krieviju.

Krievijā mūziķiem draudēja kriminālvajāšana viņu pretkara nostājas dēļ. 

Pēc tam mūziķi tika deportēti uz Izraēlu. “Visi mūziķi ir droši pametuši Taizemi un dodas uz Telavivu,” tika vēstīts grupas oficiālajā “Telegram” kanālā.

Biļetes uz koncertu iegādājamas šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar "Wondersalu".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu