Karstākie fragmenti no podkāsta “Nav divu Tomu” nākamās sērijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Jau rīt, 19. aprīlī, skatītājus ar sarunām par aktualitātēm priecēs kārtējā podkāsta “Nav divu Tomu” sērija. Raidījuma veidotāji – TVNET publicists Toms Lūsis un kultūras redaktors Toms Treibergs, kā ierasts, būs izraudzījušies vairākas tēmas, kurām veltīt pastiprinātu uzmanību un dramatiski nopietnu analīzi.

Šoreiz raidījumā tiks apskatītas svaigākās izmaiņas alkohola aprites likumā. Proti – Saeimas komisija vienojusies liegt tirgot alkoholu pēc astoņiem vakarā, bet svētdienās – pēc sešiem. Lūsis vērš uzmanību uz faktu, ka pirms iepriekšējām izmaiņām un lieguma alkoholu tirgot pēc desmitiem vakarā alkohola patēriņš uz vienu iedzīvotāju bija 6,5 litri absolūtā alkohola gadā. Bet šobrīd tas ir jau divreiz lielāks. Jaunais aizliegums sasniegs vēlamos rezultātus vai drīzāk ir darbības imitācija?

Tālāk sarunā atskats uz Latvijas Radio Redakcionālās padomes atklāto vēstuli “Vārda brīvības robežas sašaurinās”. Vai velns ir tik melns, kā to mālē? Vēstulē ir vairākas vietas, kuras šī brīža ģeopolitiskajā situācijā ir, maigi izsakoties, ļoti diskutablas. Tomēr kopumā tajā nolasās, ka pats lielākais vārda brīvības apdraudējums ir krievu valodas izslēgšana no Latvijas sabiedriskajiem medijiem. Vai sabiedriskajiem medijiem Latvijā mūžīgi mūžos jāturpina veidot saturu krievu valodā? Abiem Tomiem par to ir viedoklis.

Daugavpils Kultūras pilī notiks izrāde krievu valodā ar krievu aktrises Lijas Ahedžakovas piedalīšanos. Pats par sevi šis fakts nav nekas pārsteidzošs, tomēr sociālajos tīklos cilvēki kirilicā ļoti sašutuši par to, ka šo izrādi nebūs iespējams baudīt Rīgā. Izrādes organizatori šo komentējuši ļoti lakoniski: “Rīgas teātru vadībām vienkārši nav pautu, jo īpaši Dailes teātrim.”

Treibergs ar Lūsi ironizē par to, cik jauki, ka mūs turpina aplaimot ar diženo krievu kultūru, krievu lugām, krievu aktieriem un krievu valodu. Tas ir ārkārtīgi svarīgi, jo citādi taču nebūs kam dot “Spēlmaņu nakts” balvas!

Bet noslēgumā par partijas “Latvijas attīstībai” aplokšņu finansējumu. Ko iesākt ar mammas uzdāvināto lieko tūkstoti eiro, ja vecmāmiņas dzīvoklī vairs nevajag jaunu dīvānu? Un kā atšķirt juridisku personu no fiziskas? Atbildes uz šiem jautājumiem saņemsiet jau rīt.

Iepriekšējā podkāsta “Nav divu Tomu” epizode noskatāma šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu