Ar nelokāmu regularitāti, pēc kārtējām divām nedēļām klusuma, pie skatītājiem atgriezušies TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis. Arī šoreiz podkāsta “Nav divu Tomu” veidotāji preparēs dažādas pēdējā laika aktualitātes un centīsies tām sniegt plašāku kontekstu.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija atbalstījusi grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, paredzot ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus – no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no pulksten 10 līdz 20, bet svētdienās – no pulksten 10 līdz 18. Raidījuma veidotāji visai skeptiski raugās uz to, vai šādas izmaiņas varētu sasniegt vēlamos rezultātus un ievērojami samazināt alkohola patēriņu valstī.

Alkohols jau izsenis Latvijā bijis “svētās govs” statusā, tāpēc arī šie grozījumi vairāk atgādina darbības imitāciju. Kālab nevarētu ņemt piemēru no, piemēram, Zviedrijas, kur alkoholu atļauts tirgot vienīgi specializētos veikalos, bet svētdienās tas aizliegts pilnībā? Droši vien tāpēc, ka latviešiem patīk iedzert, bet šādas idejas prezentēšana savam elektorātam būtu politiska pašnāvība.

https://www.tvnet.lv/7996691/saeimas-komisija-atbalsta-butiskus-ierobezojumus-alkohola-tirdznieciba

Nākamā tēma – Latvijas Radio Redakcionālās padomes atklātā vēstule “Vārda brīvības robežas sašaurinās”. Tajā atrodams šāds citāts: “Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā vārda brīvības robežas ir vēl vairāk sašaurinājis – no medijiem, jo īpaši sabiedriskajiem, tiek sagaidīts tikai “patriotisks” saturs, bet “pamatstraumei” pretēja viedokļa izskanēšana tiek novērtēta kā medija pretvalstiska rīcība.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp